torsdag 16. september 2010

Jeg er skeptisk... så gidder jeg?

Jeg er egentlig ikke så fan av å bruke et innlegg til å kritisere Nøstebarn. For jeg er utrolig glad i butikken og konseptet! Elsker plaggene, fargene, og ikke minst oppskriftsboka, som jeg nettopp har gått i anskaffelse av:) Så dette er altså ikke et kritikk-innlegg, men et jeg-trenger-råd innlegg...

Det var nemlig i forbindelse med boka jeg tenkte at jeg skulle prøve ut garnet til Nøstebarn... Og jeg er desverre veldig skuffet. Jeg sitter hjemme og føler jeg strikker en pappgenser. Fargen er jo bare helt vakker, men jeg får det rett og slett ikke til. Så skal jeg fullføre? Eller blir det bedre? Hvis jeg bare vasker genseren når den er ferdig? Jeg trenger råd fra erfarne Nøstebarn strikkere - og heldigvis er det mange av dere:) For som småbarnsmamma tror jeg ikke jeg gidder å bruke tid på en genser jeg har lite tro på hvis jeg ikke blir overbevist om at det faktisk er verdt det!

Så da strikker jeg ikke mer i dag før dere enten får meg til å strikke videre, eller kjøpe inn et annet garn:)

19 kommentarer:

  1. Jeg er veldig fornøyd med plaggene jeg har laget i garnet, og jeg synes de blir bedre etter vask. Litt grove vil de bli, men mye bedre etter en vask, og veldig varme. Jeg skjønner imidlertid bekymringen, følte det slik første gang jeg også.

    SvarSlett
  2. Her kan jeg ikke hjelpe, da jeg ikke har prøvd garnet deres. Håper du får svar, så synd å avslutte når du har kommet så langt.
    Ha en fin ettermiddag og klem fra meg;)

    SvarSlett
  3. Jeg har ikke prøvd ut Nøstebarngarnet, men jeg har strikket både av New Zealand lammeuld fra 123knit.com og Supersoft fra Holstgarn.no - begge disse ligner på Nøstebarngarnet. Jeg opplevde at plaggene ble mykere og penere etter vask, både når jeg strikket med dobbelt garn og med enkelt garn :)

    SvarSlett
  4. Jeg har prøvd både Nøstebarngarnet og det fra 123knit og begge er veldig like. Jeg strikket jo Mor Signe teppe i nøstebarn første gang, og tenkte, oh no...

    Etter vask er teppet deilig myk og blir bare mykere og mykere for hver vask synes jeg.

    Ang fruktposen hiver jeg alt mulig oppi.
    Han sitter med oss når vi spiser middag og en dag putter jeg potet oppi, en anne dag brokklie , en dag gulrøtter , plomme, og nektarin. Du kan jo egentlig putte alt oppi der. Fikk anbefalt små frosne eplebiter når de klør som værst i tennen. Her har lillegutt fått påvist ekstrem egge og nøtte allergi, så jeg går litt på tå hev når jeg gir han nye ting nå... men det er bare fantasien som setter grenser.

    Har strikket bena 1 stripe lengre enn oppskriften å tenker og ta 2 striper ekstra på selve dressen

    SvarSlett
  5. Det blir bedre etter vask, men jeg synes også at det blir bedre med en tettere strikkefasthet enn oppgitt i boka. Synes mange av dem er for løst strikket.

    SvarSlett
  6. Jo garnet bli bedre.......
    Jeg bruker nesten bare NB garn å er veldig fornøyd.
    Den genseren er flott og du hadde valgt en nydelig farge!!

    SvarSlett
  7. Garnet er å anbefale, og jeg tror faktisk du vil bli fornøyd. Er enig med Monstermønster i at det blir bedre med tettere strikkefasthet, så det pleier jeg også å gjøre. Synes også at garnet holder en god kvalitet:)

    SvarSlett
  8. Min erfaring er at garnet blir veldig mye mykere etter vask, så ikke gi opp!

    SvarSlett
  9. Jeg har ikke prøvet garnet fra Nøstebarn , men lammeulden fra 123.knit er udemærket , anvender også DUO fra design club.dk undertiden , det minder meget om det. Held og lykke :-))

    SvarSlett
  10. Jeg har ingen erfaring fra Nøstebarn, men har noen nøster liggende så dette var interessant lesing også for meg :-)

    Takk for at du vil være med på mitt gi bort-lotteri!

    SvarSlett
  11. Jeg hadde samme opplevelse som deg da jeg strikket med nøstebarnsullen. :( Jeg har forsøkt silkeullen også, med liknende resultat. Det blir ikke like stivt etter vask, men like "grovt" om du skjønner hva jeg mener? De oppskriftene jeg har strikket fra nøstebarnboka har jeg derfor stort sett strikket med babysilk alpakka som er et litt tykkere garn enn nøstebarnullen. Da blir ikke plaggene like luftige, men jeg føler de ser og føles mye bedre ut.

    Nå driver jeg og strikker på to prosjekter med nøstebarnsull (eller, den ene er Askeladden-ull, men den er ganske lik). Det ene prosjektet skal ha litt grov ull for å se røfft ut og den andre er en jakke med så mye mønsterstrikk at jeg ville ha et garn som jeg var sikker å at ikke gled. Til nå virker nøstebarngarnet å være helt ideellt for mønsterstrikk!

    Lykke til videre med prosjektet! Uansett hva du velger får du garantert bruk for både oppskriftsboka og nøstebarngarn. :) :)

    SvarSlett
  12. Hei!
    Jeg har strikket mange av modellene i boka og alltid med Nøstebarn sitt eget garn. Jenta mi er tre år nå og mange av nøstebarnklærne (strikkede) har vært favoritter! Spesielt for eksempel voksejakka som hun har brukt i tre sesonger (nå begynner den å bli akkurat). Jeg synes plaggene er gode og myke, de kommer seg med bruk og vask. Mor Signe-teppet har vi brukt mye inntil huden og hun har aldri klaget:)

    SvarSlett
  13. Den eneste erfaringen jeg har med nøstebarngarnet er at jeg strikket kragejakken til voksen i dobbel nøstebarnull. Jeg satt som deg med en følelse av at dette ikke ble veldig bra da jeg strikket, og fikk vel egentlig ikke lyst til å velge det garnet mer. Men i ettertid skal jeg innrømme at den kragejakken er noe av det letteste og varmeste jeg har.

    Men jeg skjønner akkurat følelsen du har nå.....

    SvarSlett
  14. Hei Siren
    Jeg lurte bare på hvor lang tid det tok fra du bestilte navnelappene dine til de kom.
    Jeg tror det snart er 2 uker siden jeg bestilte dem.

    MVH Barbro

    SvarSlett
  15. Jeg også skjønner godt hva du mener. Min erfaring er at det tynne ullgarnet fra Nøstebarn funker best i luftig RILLEstrikk (f eks omslagsjakke s 21). Da synes ujevnheter heller ikke så godt. Babyundertrøya (s 14) i ribbestrikk blir også fin, fordi det "rustikke" uttrykket passer. Men et plagg i rent glattstrikk... hm, har jeg faktisk ikke våget meg på ennå. Jeg tror rådene her om tynnere pinne (og heller da gå opp en størrelse) er lure. Og for øvrig synes jeg SILKEulla til Nøstebarn (samme løpelengde) føyer seg bedre/gir glattere strikk, dermed er den blitt min favoritt. Ulempen er at den er dyrere, men til små plagg er det verdt det synes jeg, herlig mykt også direkte på sart babyhud! Har f eks strikket "liten lue" til nyfødt fra boka Myk start i Nøstebarns silkeull. Det enkle struktur-mønsteret på den er nydelig i slikt garn, og blir nok heller ikke for varmt som inne-/sensommer-lue.

    SvarSlett
  16. Tusen takk for alle svar!! Utrolig flott at dere har delt erfaringene deres med meg. Ut i fra disse har jeg bestemt meg for å fortsette med nøstebarngarnet. MEN jeg raknet opp alt jeg hadde strikket i glattstrikk i p nr 3, for å bytte til p nr 2,5. Det tror jeg blir perfekt, for jeg var også veldig i tvil om jeg skulle strikke 1 år eller 6 mnd siden Hedda er ganske lita av seg. Igjen - takk!! Bloggråd lønner seg:)

    SvarSlett
  17. Ja jeg er litt sånn skeptisk til nøstebarn,derfor blir det ofte byttet garn i oppskriftene...babyull eller lanet egner seg godt:)

    SvarSlett
  18. Jeg strikker med pinnestr som anbefalt i oppskriftene i boka, og jeg synes plaggene blir helt skjønne etter vask. Har også strikket i glattstrikk, og selv om jeg var mer skeptisk da enn med rillestrikk, så ble resultatet nydelig. Lykke til!

    SvarSlett
  19. Eg er heilt forelska i NB sitt garn, men kan godt forstå du føler det blir litt stivt. Dette kjem seg! Har strikka masse i dette garnet.
    Fargen du har valt er jo heilt nydeleg :)

    SvarSlett