torsdag 27. januar 2011

Nok en lillamamma...

Ja, jeg er nok det. Jeg tok en kjapp titt på innleggene mine nedover, og måtte konstatere at det var et faktum. Jeg er ei lillamamma. Og kanskje litt rosamamma. Mem er det så dumt da? Ja, det er bare én farge, men jeg sier som bestemor: "Herligland så fin hun er i den fargen!" Jeg er helt enig. MEN har også bestemt meg for å prøve ut et bredere fargespekter:)

Det siste lilla plagget jeg strikket er denne vesten, Enkel Vest fra Pickles. Denne er som oppskriften sier, superenkel og kjapp å strikke! Garnet jeg har brukt er Sandnes Duett, og selvsagt restegarn:) Jeg er nok en av de få som nesten ikke har garnlager i det hele tatt, utroooolig flink til å bruke opp rester! På sånne ting er det lov med litt selvskryt:)

Og vesten fikk hun i 1-års gave fra mamman sin. Gratulerer med dagen, verdens herligste lille Heddamor! Kaken og non-stoppene gikk forøvrig ned på høykant... Takker til slutt for alle kommentarer på innleggene mine! Det er utrolig koselig:)

45 kommentarer:

 1. Lilla er ein flotte farge!! :) Og ja, snuppa di er utrolig søt i lilla... (ikkje det, hu hadde nok vore søt i alle slags fargar...)

  Har laga den vesten eg og, veldig fine og veldig enkel!!

  Håpar de trives i Stavanger? Viss du trenge nåken nye venner, så er det bare å ta kontakt!! :) Kafe, tur eller strikkekveld, eg er med! :)

  SvarSlett
 2. Så utrolig søt vest!! Jeg og har dilla på lilla! Fullstendig:) Du strikker utrolig søte småplagg! Kjekt få titte:)

  SvarSlett
 3. Skjønn vest til ei skjønn ettåring. Og det er helt greit å være lillamamma, for plutselig kommer hun og sier: mamma? kunne du strikket noe i gult? stoooort smil.... :oD
  GULT!!!!!! Hjelpes meg? Hvem har gult i lageret? 30kg, men gult?? ha ha ha Så kos deg du lillamamma, kos deg mens du kan og nyt kosingen...

  klem hk :) og Gratulere med den store dagen :)

  SvarSlett
 4. Vesten var nydelig. Takk for tips til bruk av garnlager - jeg har dessverre en del av det .......

  Nydelig jente og nydelig vest :-)

  SvarSlett
 5. Lilla er ein flott farge og vesla di klær det jo godt! Fin vest du har laga:))

  SvarSlett
 6. Skjønn lita bursdagsjente i fin vest:) Herlig den veste, har strikket den i samme farge selv.

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 7. Kjempefin vest, synes den fargen er fin jeg:-)

  Nydelig bursdagsjente:-)

  Klem

  SvarSlett
 8. Nydelig vest! Ikke overraskende valg av plagg, siden vi har litt lik smak :) Denne vesten står på listen over "lyst-å-lage" :) Og lilla er jo bare en deilig farge, så det er ingen skam å ha "dilla på lilla"! (som forøvrig et av innleggene mine heter) :D

  Miriam

  http://miriamsdetaljer.bloggnorge.com

  SvarSlett
 9. Gratulerer med 1 års bursdag! :)
  Vesten var kjempe søt..

  Mønsteret til genseren på bloggen min har jeg kjøpt hos Karmin i Kristiansand. Det er utgitt av Du store alpakka. Heftet er nr 11 og heter Strikk til baby. Det finnes sikkert i alle garnbutikker som fører garn fra Du store Alpakka.. Håper du finner det :)

  SvarSlett
 10. Så utrolig fin vest! Og helt enig med deg i at lilla er fint. Bruker det mye selv.
  Har faktisk noen nøster duett jeg kjøpte på tilbud i høst så det skal jeg bruke på en slik vest. Men nå har jeg så mye på strikkelista mi at det blir vel ikke før til Påske, tenker jeg.

  SvarSlett
 11. Hun er nydelig i lilla! Her går det mye i gult på vesla - man får liksom en favorittfarge på de små. :)

  Vesten var også skikkelig fin, og den ser deilig og varm ut også!

  SvarSlett
 12. tjo hooo .....
  ein forsinka 1 års hilsen til ei lita prinsesse ;)
  ja tiden går fort ;)
  og snart er dere vel flytteklar --- lykke til
  klemma fra monika

  SvarSlett
 13. Gratulerer med ettåring, nydelig vest du har strikket til henne. Og lilla er en helt sikker vinner, jeg havner stadig tilbake på den fargen selv ;).

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 14. Hurra for ettåring i hus! Tiden flyr i lystig lag! Og, det er jo en gave i seg selv å se dem vokse til! Nydelig jente!!:) Lilla er en skikkelig slager, så det skal du ikke tenke på! Nyt det! Du er heldig som har ei du kan strikke til i den fargen!:)

  SvarSlett
 15. Lilla er nydelig, og det er ingen tvil om det! :D Jeg er nok litt lilla jeg og! Imponerende at du ikke har mye restegarn! Og gratulerer til den lille snuppa! :)

  SvarSlett
 16. Så fin! Gleder meg til dere flytter til oss!!!!

  SvarSlett
 17. Fin vest! Og det er da så masse fine lillafarger der ute! I tillegg til alle de andre fine fargene, man rekker jo rett og slett ikke over alle.

  Gratulerer med ettåring! Du ga meg noen ideer til ettårskaka jeg snart skal pynte :)

  SvarSlett
 18. Lilla har alltid vært min favoritt. Da jeg gikk i barnehagen fikk jeg mamma lit å farge alle joggedressene mine lilla, så lillafanatismen har hengt i en stund her i gården :P Gratulerer med dagen til lille Hedda. Kjempe fin bursdagsgaven hun fikk av mammaen sin :)

  SvarSlett
 19. Nydelig jente med fin vest!!!
  Gratulerer til dere alle med 1 år!!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 20. Lilla er fint det! Jeg blir selv mobba fordi mitt lille gull til stadighet kommer i lilla. Jeg synes jo jeg tar på henne både rødt, blått rosa og prøver meg på andre farger i tillegg. Men da er det ingen som kommenterer noe, så har du en gang blitt en lillamamma virker det som du aldri kan komme deg ut av dette så da er det i stede bare å leve opp til det :) Søt liten vest var det og ei herlig lita snuppe som ble 1 år, gratulerer!

  SvarSlett
 21. Så fin! Denne vesten har jeg lenge hatt lyst til å strikke, og det blir nok neste prosjekt. Nå strikker jeg nøstebarndressen til lillesøster....i lilla ;) Hilsen ei anna som også har dilla på lilla!

  SvarSlett
 22. Ai.. kjempe fin vest! Ikke noe galt med å like lilla sier hun som har to lilla gensere samt rosa pulsvarmere på seg i skrivende stund... Herlig farge! Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 23. Gratulerer med Hedda - hun er jo den skjønneste!
  Jeg synes lilla er helt nydelig - spesielt på jenter og enda mer spesielt på Hedda.
  Men at du ikke har garnlager.... er det mulig! Her sliter jeg stort med det :)
  Finfin helg til dere!

  SvarSlett
 24. Tillykke med den lille prinsesse og hvilken fin lille vest du har strikket :-))

  God lørdag

  SvarSlett
 25. Lilla er da ikke den værste fargen å ha dilla på.
  Gratulerer med ettåringen:-)

  SvarSlett
 26. Gratulerer med dagen til prinsessa :-) Lilla er nydelig! Er det virkelig mulig å (nesten) ikke ha garnlager? ;-)

  Riktig god helg - klem Siv

  SvarSlett
 27. Hoho, etter å ha kikket på alle innkjøp av garn siste halvår er LILLA gjengangeren. Så det er en lillamamma her også. Flaks for meg liker begge barna lilla, sønnen ville ha lilla votter sist gang.

  SvarSlett
 28. Nydelig vest, denne frister det å strikke til gullet i magen :-)

  SvarSlett
 29. Lille jenta di er kjempeheldig som har ei mor som strikker så mye fint til henne :)

  SvarSlett
 30. Gratulerer med 1-årsdag! Utrolig flott jente :-)

  Kjenner meg godt igjen som lillamamma... Er ikke så veldig glad i rosa, men LITT jentete kan jo gjerne klærne være. Så jeg tipper at over halvparten av det jeg strikker er lilla ;-)

  SvarSlett
 31. Eg er òg lillamamma :) Mykje betre enn rosamamma, spør du meg :D

  SvarSlett
 32. Gratulerer med ettåring i huset :) Flott vest i nydelig lilla!

  SvarSlett
 33. Takk for gratulasjonshilsningen til dattern min. Gratulerer med 1 års dagen til datteren din... :O) Hun kler lillafargen aldeles nydelig, men du vet at alt kler den smukke!

  ha en fin dag!

  SvarSlett
 34. Nydelig vest. Er også veldig glad i lilla og rosa.

  SvarSlett
 35. Hei - kom over bloggen din, og her var det mye spennende! Jeg titter nok helt sikkert innom igjen:-)
  Hilsen fra Strikkefanten

  SvarSlett
 36. Takk for stemmene på lua mi:-) Skikkelig spennenede konkurranse. Ha ei super (strikke)helg!

  SvarSlett
 37. Hei :)
  Så fin vesten ble, har planer om en slik jeg å. Ser du har brukt Sandnes Duett istedetfor pickles sine 2 typer garn. Har du brukt 1 eller 2 tråder med Duett? for pickles bruker ull/bomull i sin

  Heidi:)

  SvarSlett
 38. Hei Heidi!
  Jeg har brukt dobbelt garn Sandnes duett. Utorlig deilig garn som ikke nupper - virkelig en favoritt altså. Lykke til - du kommer til å bli kjempefornøyd! PS. Den er litt liten i størrelsen, og jeg har strikket etter riktig strikkefasthet.
  Siren:)

  SvarSlett
 39. Så søt vest. Jeg er lilla mamma selv, det er så fort gjort liksom..

  SvarSlett
 40. Hei!
  Søt vest - søt jente! :)
  Har vært og lest litt i bloggen din nå, og det er virkelig morsomt å inspireres - jeg koser meg! :)
  Ha ei fortsatt fin uke! :)

  SvarSlett
 41. Så nydelig vest! Og kaka, da, jeg ble aldri så lite sulten jeg nå... (o:

  Dine lillanyanser er lekre, varme fine toner. Jeg er ikke så lilla selv, men hos deg ser jeg stadig farger jeg elsker!

  Du er superflink som bruker opp restene umiddelbart, jeg tenker stadig at det må være befriende å ikke ha et stort garnlager! Og kjøper mere garn...

  Ha en fin lilladag! Klem fra blåmamma

  SvarSlett
 42. Oi, ja dette må jeg si var en knallfin blogg. At jeg ikke har kommet over den før. Så utrolig mye fint du har laget!! Gleder meg til å følge med deg videre.

  SvarSlett
 43. Hvor mye garn ca brukte du på denne vesten? Imponert over at du er så flink til å bruke opp rester jeg! Det er IKKE jeg!! Har noen raider innimellom hvor jeg lager heklakurver og småtteri, men jeg er så redd for at hvis jeg begynner på et plagg, som denne vesten, så vil jeg akkurat ikke ha nok garn.. Så må jeg kjøpe mere garn, og jeg får nye rester.. Hehe..

  SvarSlett
 44. Hei Ane! Takk for koselige kommentarer:) Jeg husker ikke helt hvor mye jeg brukte på denne, om det var 2 eller 4 garn (dobbel tråd)... Tror bare jeg fulgte oppskriften til Pickles:)

  SvarSlett
 45. Dobbel vanlig duett, eller mini duett? Jeg prøvde med vanlig duett nå, og syns det så ut som det ble veldig klumpete..? ;)

  SvarSlett