søndag 13. november 2011

Mr. Sophisticated!

Denne jakken er til lille Adam som kom til verden i august. Så om han ikke er sofistikert allerede, så blir han i alle fall det nå:) Oppskriften "Baby Sophisticated" av Linden Heflin har resultert i ei skikkelig guttejakke, noe som ikke alltid er like lett å finne. Du finner oppskriften her.

Jakken er strikket i dobbel tråd Sandnes Alpakka. Jeg har ikke funnet noen garn som er like mykt og som kan strikkes på pinnenummer 5. Har du? Tar i så fall imot tips!

Utfordringen med å velge denne løsningen i stedet for et garn som faktisk er lagd for pinnenummer 5 er jo selvfølgelig å treffe strikkefastheten... Jeg lagde heller ingen prøvelapp denne gangen, og innså underveis at jeg hadde bommet fullstendig. Det som skulle være str 6 til 12 mnd er nå muligens 3 til 6 måneder. Så key learnings for dette prosjektet er: Strikk alltid en prøvelapp!

Nå må jakken sendes avgårde uken som kommer sånn at Adam kanskje kan bruke den en måneds tid før den er for liten. Håper mammaen liker den:)

En god søndag til alle, og takker igjen for alle koselige kommentarer! It makes my day:)

38 kommentarer:

 1. Nydelig jakke! Kjempefin farge! Jeg har også prøvd meg på denne, 2 ganger i forskjellig garn, og begge gangene ble de mindre enn forventet, selv om strikkefastheten stemte godt. Så jeg har konkludert med at den bare er litt liten i størrelsen :)

  SvarSlett
 2. Kjempesøt! Jeg har også siklet på den en stund. Veldig griet å høre om dine erfaringer. Liten eller stor; fin var den iallefall!! :)

  SvarSlett
 3. Godt at jeg ikke er alene om å bomme på strikkefasthet :) Prøvelapper er, som du sikkert har forstått, ikke helt min greie heller ;)
  utrolig flott jakke! Helt enig i at det ikke er så lett å finne "guttete" mønster.
  Har du prøvd Nepal fra Garnstudio? Det er lagd for pinne 5, strikkefasthet er ikke jeg den rette til å snakke om :) God søndag!

  SvarSlett
 4. Denne jakken er kjempetøff! Jeg strikket den i Eskimogarn fra garnstudio. Husker ikke helt om jeg måtte justere noe på mønsteret, men mener jeg strikket med pinne 6 eller 6,5 og den passet til en 1 åring. Er ikke lett å finne stilige guttejakker nei, men en jeg synes er stilig er en med glidelåsen bak, her er ravelrylink: http://www.ravelry.com/patterns/library/zip
  Freestyle fra dalegarn er pinne 5, men den er nok ikke like myk :(
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Den jakka er berre sååå fin! Har sett på den sjølv inne på raverly, og tenkt at den må eg prøve meg på :) (må berre finne nokon eg kan strikka han til fyrst :P )

  Eg har nettopp strikka eit prosjekt i Abuelita tjukk merino frå Pickles, det garnet er supermjukt og deilig! Og det har ca den strikkefastheten som det skal vera på den jakka og skal strikkast på store pinnar (4,5-5,5). Trur eg kjem til å prøve meg med det garnet når eg skal strikke denne jakka jaffall :)

  SvarSlett
 6. Tøff liten jakke! Pickles har mykt og godt garn, men ser Strikkeguri allerde har foreslått det jeg tenkte på;)
  Ha en fin dag videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Knalltøff jakke. Heldige lille gutten. Prøvelapp har jeg aldri laget selv, og man går jo på noen smeller da, ja. ;)

  SvarSlett
 8. Den var utrolig søt! Hva med noe tykt picklesgarn? Alt jeg har prøvd derfra er suupermykt, nesten så mykt at jeg ikke tror at det er sant. Verdt et forsøk vil jeg si :)

  SvarSlett
 9. Kjempefin, stilig halsåpning ja!

  SvarSlett
 10. Flott genser og nydelig farge. Det er mye vanskeligere å finne fine gutteoppskrifter enn jenteoppskrifter ja. Får håpe den passer en liten stund da!

  SvarSlett
 11. Flott jakke, i fin farge. Dette med strikkefasthet er ikke så enkelt.. mitt blir ofte for stort..

  SvarSlett
 12. Endelig blei du ferdig! ;) Og så så fin!! Trur nok eg og må prøva meg på den....

  Igjen, tusen takk for ein herlige kveld på torsdag! Deilig med litt avkobling frå pakking...

  god søndagskveld!

  klemklem

  SvarSlett
 13. Så fin jakke!
  Tøff og søt på en gang, nydelig farge!
  - en flott gave.

  klem

  SvarSlett
 14. Så god og fin jakke! Blir nok en liten tøffing i denne ja! Flott farge!
  :)

  SvarSlett
 15. Kjempefin jakke! :) Jeg har nettopp strikket en lue på pinne nr. 5 i en tråd Drops Merino extra fine og en tråd Drops alpaca. Det er en blanding av garn jeg har brukt før også med stort hell når det gjelder mykhet og holdbarhet! :)

  SvarSlett
 16. Så utrolig flott og tøff jakke! Heldig er han som får bære denne :)

  SvarSlett
 17. Utrolig fin den ble!! Du er bare super god:)

  Fargen passer perfekt til en liten kar!

  Kjempe klem

  SvarSlett
 18. Endelig på nett igjen:-) Herlig jakke og flott farge!! Kjenner meg igjen der med å kutte ut å sjekke strikkefastheten.... Men fin ble den!!! La meg til som følger hos deg!!! Ha ei flott uke!! Klem Ruth

  SvarSlett
 19. Sjå der ja! så fin den ble!! du e ein reser med pinnan!

  SvarSlett
 20. Knalltøff jakke, og sikkert kjempegod og varm med dobbel alpakkatråd.

  Herlige bilder fra stua di under her :-)

  Ha en fin og kreativ uke!!

  SvarSlett
 21. An blei jo kjempe herlig!

  Helga

  SvarSlett
 22. Tusen takk for veldig koselig kommentar på barndomsgenseren min. :) Ville bare skrive det her også, så jeg viste at du leste det, at det er din blogg og dine barndomsgensere som inspirerte meg til å lage denne. :) Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
 23. Super fin liten jakke! Og deilig farge :) Tenkte også på Drops Nepal (pinne nr 5).. det er veldig fint å strikke med. Og liker når det er tjukke pinner, da går det så fort! Ha en fin mandag :)

  SvarSlett
 24. For en fin liten jakke i en herlig farge:)
  Enig i at det er få fine oppskrifter på guttejakker der ute..
  Får sette denne på lista om det skulle dukke opp en gutt en gang:)
  Ser noen har foreslått abuelita tjukk, men jeg syns den nupper så innmari mye. Liker veldig godt drops merino extra fine:) mykeste garnet :)

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 25. Nydelig liten jakke!! Jeg strikker ALDRI prøve lapper... Samboeren min skjønner ikke at jeg gidder å holde på, for jeg strikker-rekker opp, strikker-rekker opp, strikker-rekker opp...
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 26. Fin jakke! Den vesten som du kommenterte i bloggen min er også strikket på pinne 5, men garnet er antakelig ikke så mykt som det du etterspør. Men så langt virker garnet veldig fint, selv om jeg riktignok ikke har erfart det i bruk eller vask. Garnet heter Eco ull fra Viking, og jeg har kjøpt det på Bogerud. Min strikkefasthet er 15 m på pinne 5.

  SvarSlett
 27. Heihei! Takk for kommentarer på bloggen min. Genseren er kjempe deilig (har nesten lyst på en selv) også er den så utrolig myk og god, så du angrer nok neppe om du lager en til jenta di også. Og garnet passet utmerket til pinne 5. Akkurat som du spør etter her. Garnet Abuelita tykk merino fra Pickles. Jakken du strikket er skikkelig fin. Adam blir nok en liten groming med denne på :))

  SvarSlett
 28. Kjempefin jakke! Nydelig farge:) Den MÅ da falle i smak.

  SvarSlett
 29. For en herlig sofistikert jakke! Nydelig blåfarge!:)

  SvarSlett
 30. Hei, fant deg på facebooksida vår (rogalandsbloggere), og legger meg til som følger:)
  Så mye fint du strikker! Og nydelig fat i innlegget under!
  Klem Tonje

  SvarSlett
 31. Tusind tak for dit kommentar på min blog! Du må lave dig en cove hue også!! Den er så hurtig at strikke! Dejlig blog du har her! Jeg har straks meldt mig som fast læser :)

  SvarSlett
 32. Hei :)
  Synes de fargene var helt fantastiske jeg også! Ser at Projo har nettbutikk,
  http://projo-produkter.no/
  Får opp noen flere treff når jeg søker på Malabrigo sock også, Malabrigo garnet er laget i 3 forskjellige tykkelser, den kjøpte er den midterste tykkelsen, ment til pinner 2,25 - 3,25.
  Håper du finner garn :)

  SvarSlett
 33. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min! Du lager da så mye nydelig du også! Hvis det blir noe "til overs" er det bare å starte en Eplabutikk! Veldig inspirerende og gøy! Takk for en koselig og inspirerernde blogg. Jeg er innom titt og ofte. Klem

  SvarSlett
 34. Hei! For en nydelig jakke! Du e flink! Ha en fin kveld! Klem Cathrine (fra juleverkstedet hos Manuela)

  SvarSlett
 35. Flott jakke! Det er alltid vanskeleg å finne fine oppskrifter til gutar, men denne var eit hederleg unnatak.

  Godt nytt blogg-år!

  SvarSlett
 36. Flott jakke! Tror jeg må hive denne i køen og strikke til min lille nevø. Tror jeg da vil prøve meg på Drops Lima, som hvertfall med min strikkefasthet blir bra med pinne 5. Veldig mykt også.

  SvarSlett