tirsdag 1. desember 2009

Baggy heklelue med blomst

Denne lua er hekla kun med fastmasker, og er kjempelett å få til. Jeg starter i bunnen med antall masker som passer til min hodestørrelse, og hekler rundt og rundt til den måler ca. 12-15 cm. Deretter hopper jeg over hver 9 maske på en hel runde, hekler en full runde etterpå, hopper over hver 8 maske, hekler en full runde osv, helt til jeg er nede i hver 4 maske. Da slutter jeg å hekle fulle runder og reduserer til hver 3 maske og hver andre maske helt til jeg kan trekke tråden gjennom maksene på slutten. Dette er måten som fungerer for meg slik at lua skal bli fin og rund på toppen. Jeg elsker også heklede blomster, og har også dekorert denne lua med en heklet blomst med oppskrift fra Garnstudio. Feminint og fint!


5 kommentarer:

 1. Hei igjen=) Nydelig lue=) Takk for oppskriften. Skal måle å se hvor mange masker jeg må ha. hvor mange hadde du?hvilket garn brukte du?

  SvarSlett
 2. Hei hei:) Takk for det - jeg bruker den hver gang jeg er ute av hus, og er storfornøyd! Heklet en til samboeren og, og han har også vært en flittig bruker:) Jeg brukte 73 masker til meg, og garnet er Alaska. Lykke til, veldig koselig at du liker tingene jeg lager:)

  SvarSlett
 3. Hei igjen=)
  Så bra at også samboeren liker luen! De mannfolkene går jo ikke i hva som helst av luer og slikt, så ekstra artig når strikketøyet faller i deres smak=) Takk for svar mht masker og garn. Du lager så mye flott, så spennende å følge med=) Ja, og så har jo jeg den " myk start"-boken jeg også, så da er det ekstra artig å se hvordan resultatene kan bli =)
  Ønsker deg en fin dag=)

  SvarSlett
 4. Hei, kjempefin lue! Kan du si noe om hvor mange masker du tror er nok til en hodeomkrets på 59-61 cm? Jeg har plagdes sånn med å legge opp nok masker til luer og andre hodeplagg, så hadde blitt kjempetakknemlig om du kunne hjulpet meg litt med det :)

  SvarSlett
 5. Hei
  Kjempefin lue. Hvor stor heklenål brukte du?

  SvarSlett