tirsdag 14. desember 2010

Det hev ein kjole sprunge...Snart jul! Og det strikkes på spreng. Ikke fordi så mange får en hjemmestrikka gave under treet, men rett og slett fordi strikkelysten har kommet tilbake. For fullt. Og det er helt herlig! Nå er alt på plass med tanke på flytting - barnehage, leilighet og jobb. Skuldrene kan senkes, og jeg kan kose meg igjen!

I strikkelystens fravær har jeg likevel klart å produsere denne kjolen - selekjole fra Nøstebarnboka. Også de heklede blomstene er fra denne boka, og som oppskriften anbefaler var det nesten helt nødvendig med en heklet kant rundt hals og seler. Og den er stikket i akkurat samme garn som jakken fra forrige innlegg, Shetland Soft. Jeg er nemlig ganske flink på å bruke opp garn jeg har før jeg går i innkjøp av noe nytt. Må jo likevel innrømme at jeg er litt lei fargen siden det kun er strikket med dette ene garnet gjennom hele høsten... Heldigvis er det nå nesten tomt, og jeg har et nytt prosjekt i hendene og ett nytt i hodet. Can't wait!

38 kommentarer:

 1. den har vi å,eh tror vi har heele nøstebarn boka i skapet,hihi jeg er så enig med hekle kanten,jeg hater å hekle men det tok jeg meg tid til det!!!!

  SvarSlett
 2. Nydelig! Denne har jeg laget noen eksemplarer av, og er heelt enig i heklekanten! Den blir litt lurvete uten føler jeg..?:)

  SvarSlett
 3. Kjempefin kjole. Mye fint i den nøstebarnboka.
  Så flink du er som bruker opp garnet før du kjøper nytt. Det er ikke jeg. Jeg har MYE garn liggende, men planen er at over nyttår skal jeg begynne å bruke det opp til bl.a dukkeklær.

  SvarSlett
 4. Kjempesøt kjole:) Skjønner godt at du blir lei av å strikke med det samme garnet!

  SvarSlett
 5. Skikkelig god modell dette, og så søt! Flink er du som bruker rester og produserer så fine plagg!!
  Kos deg, klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 6. Å den kjolen er så søt! Og fargen er helt nydelig.

  SvarSlett
 7. Imponerende at du har klart å bruke fra det ene garnet i løpet av hele høstern, jeg sprekker hver gang jeg dyrt og hellig lover at jeg skal bare strikke fra lager.

  SvarSlett
 8. Så søt kjolen ble, og lilletulla blir nok kjempefin :-) Jeg elsker denne fargen! Må være godt at alt er klart ifht den store forandringen dere står foran :-D

  Ha en fin kveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 9. Knallfin kjole. Jeg har også mer av dette garnet liggende. Hvor mye brukte du på kjolen? Lurer på om jeg har nok ;) Den er jo sååå fin ;)

  SvarSlett
 10. Denne kjolen har jeg også strikket, en fin oppskrift. Synes fargen på garnet var flott jeg, men skjønner at du blir litt lei når du har strikket masse i denne fargen.

  SvarSlett
 11. Men fargen er jo herig da, så ingen fare. Kjolen var kjempesøt!

  SvarSlett
 12. Nydelig kjole du har strikket:)
  Herlig at strikkelysten din har kommet tilbake!!:) Drikk kakao og vær glad!

  SvarSlett
 13. Denne kjolen er så fin. Jeg har også strikket den, men vesla har ikke vokst inn i den enda. ;) Fargen er nydelig da, selv om jeg skjønner at du går lei når du bare har strikket av det garnet i hele høst.

  SvarSlett
 14. Kjempefin kjole:) Har strikket en derfra selv i lignende farge, men den får jeg vise etter jul...Lurt å bruke opp det garnet du har. Der er ikke jeg flink, men kanskje ett nyttårsløfte??

  SvarSlett
 15. super herlig!nydelig farge og fasong!nøstebarn boka er fin altså!!jeg har bare strikket ulltrøyer derfra enda....men holder på med en genser til meg derfra faktisk,hvis jeg blir ferdig......så tynt garn vet du!

  SvarSlett
 16. Helt nydelig kjole, og fin farge!
  Jeg strikker også på spreng nå - for å bli ferdig med en julegave...
  Kos deg i adventstida :)

  SvarSlett
 17. Kjempesøt kjole! Likte veldig godt fargen på den:)

  SvarSlett
 18. Åh hvilken smuk pigekjole du har strikket. Dejlige farver.

  SvarSlett
 19. Kjempe fin kjole! Denne har jeg tenkt å strikke mange ganger allerede;) Men jeg kan jo prøve meg etter jul;)

  SvarSlett
 20. Kjempefin kjole du har laget, og herleg farge. Vurderer å prøve meg på den eg og, men er usikker på kva garn eg skal velge.

  SvarSlett
 21. Kjempe flott jakke under og nydelig kjole!!!

  Så koselig med hjemmestrikk, jul og strikk hører smammen ;)

  SvarSlett
 22. Å, så skjønn lillle Hedda kommer til å være i denne!! Nydelig kjole, og selvom du er lei av fargen, er den bare helt nydelig.

  Tusen takk for award! Jeg har dessverre fått besøkt deg altfor sjelden i det siste. Skal bli med i mitt neste innlegg. Så koselig.
  Finfin uke til deg - med lave skuldre!

  SvarSlett
 23. Kjempesøt liten kjole og fargen er jo nydelig:))

  SvarSlett
 24. Søt kjole! - Denne har jeg strikka også i nesten samme farge ;o) Ønsker deg ei fin førjuls helg!

  SvarSlett
 25. Å, den var bare helt nydelig! Lurer på om det blir nøstebarnbok som en liten julegave til meg selv i år;)!

  Ha en koselig helg!

  SvarSlett
 26. så fin kjole! bra at strikkedilla sniker seg på igjen! vi får satse på noen strikkekvelder når du endelig kommer til Stavanger!!! Jeg gleder meg til du får sydilla jeg :)

  SvarSlett
 27. Hei, ang heldressen mener jeg å huske at jeg dro tråden med meg på bein og armer og alle plasser hvor jeg strikker rundt.....

  Men da jeg komm til kroppen og skulle strikke frem og tilbake, passet ikke dette med stripene (jeg hadde 5 omganger i hver farge) så da måtte jeg feste tråder på begge sider hele veien opp......mye arbeid....

  Lykke til på dressen, de er så kjekke i bruk, jenta mi har brukt sin siden hun var 2 mnd ;)

  SvarSlett
 28. Aldeles nydelig kjole. Jeg har nå skaffet meg boka, og er klar for strikk...o herlige juleferie ( som starter 3. juledag og som varer heeeelt til 3. januar)

  SvarSlett
 29. Nyyydelig farge! Jeg har også strikket en sånn, men liker best hverdagskjolen i NB-boken.
  Fikk lyst å strikke en i det garnet, men er det like tynt som nøstebarn sitt 2-trådsgarn? Eller må du bruke tykkere/tynnere pinner ift. oppskriften?

  SvarSlett
 30. Søt kjole, og fargen er nydelig, men jeg skjønner jo at du begynner bli litt lei den.

  SvarSlett
 31. nå lurer jeg bare litt her.................var det ikke deg som var i bli ny i kk?????eller er jeg helt på jordet?????
  stilig reportasje og herlige bilder!for en opplevelse!du var jammen meg heldig!!!!moro moro!

  SvarSlett
 32. Virkelig flott farge dette! Imponerende pent også :) Det ligger en overraskelse til deg i bloggen min - ta en titt og gi lyd dersom du er interessert :)

  SvarSlett
 33. For en flott blogg du har!
  Og så utrolig mye fint du strikker!
  Har lagt meg til som følger for å få inspirasjon :)

  SvarSlett
 34. Veldig veldig fin kjole! Og du - ingen grunn til dårlig samvittighet for å glede seg til å begynne å jobbe. Jeg hadde dager der jeg stod klar med Henrik ved døra og ventet på at Peter skulle komme hjem så jeg kunne få litt pause... Men nå som jeg er ferdig med det, da savner jeg det skikkelig! Men der er fint med litt voksenliv også :) Kos deg videre i permisjon, og i jobb når den tid kommer :)

  SvarSlett
 35. Supersøt! Denne skal jeg strikke også. Fikk Nøstebarnboka i posten i dag - gave til meg selv. :-)

  SvarSlett
 36. Denne kjolen er så søt, og lillafargen helt nydelig. Husker du hva fargen het? Sitter og bestiller garn på malsen og mor nå. ;)

  SvarSlett