fredag 10. desember 2010

Nesten et nøstebarn


Jakke med rundfelling fra Nøstebarnboka ble ferdigstilt i oktober, men latskap på bloggfronten har gjort at jeg ikke har fått vist dere jakken før nå. Og selv om jeg tidligere var kristisk til nøstebarn sitt garn og valgte å ikke bruke det, må jeg jo bare si at selve oppskriften er helt fantastisk. Så enkel og lett å få til. Og passformen er perfekt! Rett og slett.

Garnet jeg har brukt er Shetland Soft, dobbel tråd, og den er strikket i str. 1 år. Knappene er fra Nøstebarn, og hadde ikke blitt valgt igjen... Synes de var finere i butikken enn påsydd. Jakka kan nok helt sikkert brukes til hun er 1, 5 år, og "det lige æ"!

21 kommentarer:

 1. Nydelig fin jakke du har strikket......flott farge
  Ønsker deg en fin kveld

  Klem til deg

  SvarSlett
 2. velkommen tilbake på strikke fronten kjære Siren!!! du har vært savnet!!!herlig jakke,tror jeg har strikket en makan i samme garnet og fargen og jeg er enig med deg om nøstebarn garnet,derfor bruker jeg malsen og mor sitt garn stortsett hele tiden:)

  SvarSlett
 3. Den var kjempefin, og knappene syntes jeg var både søte og tøffe og passet godt til jakka!
  Her er barnet i seng, så nå skal jeg nyte noen timer før jeg må i seng selv:O)
  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Kjempefin! Liker du ikke Nøstebarns garn? Jeg har brukt to-tråds garnet til en del prosjekter og er egentlig veldig fornøyd. Shetland soft har jeg ikke prøvd ennå, syns du det er bedre?

  SvarSlett
 5. Herlig jakke! Og fargen er helt nydelig:)
  Jeg er enig med deg om nøstebarngarnet...synes det virker så hardt. Jeg er forelska i Drops sine garn, spesielt alpakka og Merino ekstra fine!

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 6. Så flott jakke!! Nydelig farge! Når det gjelder Nøstebarngarnet er jeg veldig fornøyd! Det er luftig og godt. De eneste gangene jeg kvir meg for å bruke det er når jeg skal strikke med tynne pinner..da synes jeg det hele tar altfor lang tid. Også bruker jeg stort sett dobbel tråd:)

  SvarSlett
 7. Herlig jakke! Jeg er også stor fan av nøstebarnoppskriftene, men er heller ikke så glad i garnet. Synes det er helt OK, men Malsen garnet er bedre. :) Ofte strikker jeg nøstebarnoppskriftene med vanlig babyull også - blir litt annet "stoff" av det, men veldig deilig og mykt. :)

  SvarSlett
 8. Kjempefin! Ser ut som fargen er nyydelig, jeg aner at den er litt melert og "spennende" ? :) Liker også det garnet, jeg har riktignok bare prøvd supersoft fra Holstgarn, men det skal visst være akkurat det samme har jeg hørt :)

  SvarSlett
 9. kjempe fin! Nydelig farge :D

  SvarSlett
 10. Denne var nydelig Siren :)
  Bildene dine gjorde seg mye bedre enn de i nøstebarnboka... Kanskje eg skal prøve meg på denne til ett av "tante barna"...? Vi like det som ikkje trengs å klippes i eller allllsens trådfestinger...... :oD

  SvarSlett
 11. Så lekker jakke! Og den fargen av shetland soft er bare superfin. Spørs om det ikke blir noe innkjøp av det snart her også ;)

  SvarSlett
 12. Nydelig jakke, syns knappene var fine jeg (sikkert for jeg har like knapper selv på en jakke, hehe)

  SvarSlett
 13. Søt, søt, søt!! :) Spillet i fargene ser kjempefint ut. Fargen var nydelig!
  Ønsker deg en god helg!

  SvarSlett
 14. Denne var rett og slett nydelig!!

  SvarSlett
 15. Nydelig jakke og veldig fin farge. Og herlig bilde det øverste der! :) Jeg har forresten brukt nøstebarn sitt garn til noen tovede votter, og de ble faktisk ganske myke. Tovet i maskin med litt grønnsåpe, så kanskje det hjelp til å mykne garnet?

  SvarSlett
 16. Nydelig jakke i en helt herlig farge. Det er så fint spill i fargene til Shetland Soft.. Nøstebarngarnet liker jeg forresten like godt som dette, det blir herlig etter vask :) Jeg synes knappene ble fine i jakken, men lilla perlemor hadde nok også gjort seg....

  SvarSlett
 17. Den har en super passform, og et helt elendig bilde i boka, sikkert derfor så få har oppdaget den ennå.

  SvarSlett
 18. Jakka ble veldig fin, og så greit at du kan bruke den lenge da :-) Nydelig lillafarge!

  Ha en fin kveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 19. Hei=)
  Så flott jakke!! Herlig farge=) Men, som du skriver i innelegget med kjolen i samme garn, så skjønner jeg at du kan bli lei av å strikke med samme garn over lengre tid;)
  Hvilket av nøstebarnmønstrene er denne jakken fra da? Har boka, men synes det kunne være to av oppskriftene. Hvilken side er denne hetet fra?

  Synes du tar flotte bilder! helt klart bedre enn de som er i boka=)

  Ønsker deg og dine en flott dag=) Supert at strikkelysten er tilbake igjen!=) klem

  SvarSlett
 20. Nydelig jakke! Måtte bla litt lengre ned i bloggen din, og kom over Lavendeljakken. Jeg har kjøpt garn til en, men har vært usikker på om den vil kle meg. Men da jeg så din, ble jeg overbevist- den må jeg bare strikke! Takk for inspirasjon =)

  SvarSlett