fredag 1. januar 2010

Herlige heldress

Denne heldressen var noe av det første jeg hadde lyst til å strikke til jenta mi da strikkemanien startet i sommer, men jeg synes oppskriften virket alt for vanskelig. Etter jeg bestemte meg for å droppe den har den surret i bakhodet mitt i mange måneder, og jeg måtte til slutt få tak i oppskriften å sette igang! Den var heller ikke så vanskelig som jeg trodde, og jeg har for første gang klart å strikke raglan! En mer genial strikketeknikk finnes ikke:)

Oppskriften er forøvrig hentet fra Sandnes Garn (Lanett baby), oppskriftshefte 0812. Selv om jeg synes det er herlig å strikke i babyull, synes jeg av og til at fargene blir litt for rene og pene. Jeg valgte derfor å strikke denne i Sandnes Alpakka, som er et tykkere garn med større fargespill. For å få oppskriften til å passe 6 mnd har jeg brukt antall masker til 0-3 mnd og lengde 3-6 mnd. Så får vi inderlig håpe at den passer når den tid kommer!

5 kommentarer:

 1. Hei Siren! Så masse flott du har laget!! Denne heldressen var aldeles nydelig! Gleder meg til å følge med på resultatene av strikkedillaen din!!:)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det, Veronica:) Jeg henter mye av inspirasjonen fra bloggen din!

  SvarSlett
 3. Heisan Siren ;)
  Takk for praten i går -- så koselig
  og så mye fint du lager
  Nyt dagen - klemma fra monika

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelig hilsen i bloggen min. Måtte inn her å lese og ble sittende... Utrolig mye fint du har strikket! Og denne dressen har jeg også strikket i akkurat samme garnet :-) Kjempegod var den så lenge den passet!

  SvarSlett
 5. Hei hå! Hvor fant du denne oppskriften? har du en link til den? mamma skal strikke noe til lillegutt som er på veg, og denne så helt fantastisk ut! Selv kan jeg ikke strikke.. bare hekler ;)

  Hilde

  SvarSlett