tirsdag 26. januar 2010

Ei veldig fleksibel ulltrøye!

Jenta mi har nå fått på seg sitt første hjemmelagde plagg - ei veldig fleksibel ulltrøye! Denne strikket jeg i str 1 år, men kan brukes som kjole til nyfødt. Den dekker ikke hele bleia, men med noen fine strømper kan det ikke bli bedre:) Den er strikket i ribbestrikk med Tynn Alpakka og har skikkelig god strech. Oppskriften er fra 70-tallet, men selvfølgelig like aktuell i dag! Jeg dekorerte ulltrøya med silkebånd i halsen som gjorde den ekstra feminin og fin:)

Jeg legger også med oppskriften til 1 år her dersom noen har lyst å prøve seg:

Pinnenr:
2,5 og 3,5

Strikkefasthet: 16 m måler 5 cm

Forstykket: Legg opp 74 m på p 3,5. Strikk 23 cm vrangbord med 1 r og 1 vr. Fell nå de 14 m i midten til hals og strikk hver halvdel for seg, i det det strikkes 2 m sammen i halsen på hver p til det er 20 m igjen. Fortsett rett opp til arbeidet måler 28 cm. Fell av i vrangbordstrikking.

Ryggen: Strikkes som forstykket.

Ermene: Legg opp 50 m på p 2,5 og strikk 2,5 cm vrangbord. Skift til p 3,5 og fortsett i vrangbord til arbeidet måler 5 cm. Fell av i vrangbordstrikking.

Montering og halskant: Sy høyre skuldersøm. Strikk opp 88 m fra retten av halsen på p 2,5. Strikk 1 p vrangbord, deretter 1 hullrad (1 r, 1 vr, kast 2 vr sammen). Strikk 2 p vrangbord Fell av i vrangbordstrikking. Sy venstre skuldersøm og sidesømmene, i det det beregnes 7 cm til ermehull. Sy sammen ermene og sy dem i. Trekk silkebånd gjennom hullraden.

9 kommentarer:

 1. Så fin den ble! Og jeg er veldig fan av ting man kan bruke lenge :)

  Og gratulerer med Hedda! Ganske jevnaldrene våre :)

  SvarSlett
 2. Fantastisk- både trøya og vesle Hedda! Gratulerer så masse igjen, du har all grunn til å være stolt av denne lille skatten!:)

  SvarSlett
 3. Tusen takk - jeg er ganske så kry mamma:) På strikkebutikken sa de at denne kunne brukes opp til 1,5 år - det er ikke værst til å være babystrikk!! Vrangbord er altså tingen:)

  SvarSlett
 4. Kjempesøt! OG herlig å se babytøy som ikke utelukkende er rosa-rosa!=D
  Vakkert navn den søte lille har!

  SvarSlett
 5. Først tillykke med titlen som mor... det er jo helt fantastisk:)
  Men ja jeg har også selv erfaret at tid til håndarbejde ikke akkurat hænger på træerne... Strik får jeg dog stadig til, for det er så hurtigt at lægge det fra sig, ind og give sut, og så tage pindene op igen ;)
  Kan se du har strikket meget fra myk start, her har den også været et hit og jeg har strikket selebukser, vottestrømper, luer osv osv... Kan stærkt anbefale opskriften på "vanlige" strømper, de sidder super på babys fod.
  Nu vil jeg prøve at få tid til at strikke uldtrøjen du har givet opskriften på. Strikkede flere små uldtrøjer fra myk start og brugte dem flittigt da Elias var helt lille, så tak for inspiration og opskift:)

  mvh
  kathrine

  SvarSlett
 6. glemte helt at spørge hvor meget garn du brugte til trøjen?

  SvarSlett
 7. Tusen takk for kjempekoselig melding! Ja, regner med at når jeg får litt rutiner inn i hverdagen så blir det lettere å ta fatt i strikkepinnene igjen:) Til ulltrøyen brukte jeg ca 2,5 garn av tynn alpakka. I hvertfall ikke mere enn 3 nøster! Jeg har også oppskriften på 18 og 24 måneder hvis du senere skulle vært interessert i det:) Og takk for tips ang. sokker i myk start - jeg liker ting som sitter godt på beina til de små!

  SvarSlett
 8. Så nydelig vest! Og de er så gode til slike små! Takker for deling av oppskrift.. :) Tenk at jenta er allerede 1 år.. Gratulerer med overstått dag i hus. ;)

  SvarSlett
 9. Hej. Hvor er den fin. Der er ingen problemer i at få den over hovedet? Har du flere størrelser? Hilsen Kristine

  SvarSlett