torsdag 16. februar 2012

Fat Shady i stua, gitt!

"Siren, Pickles var på Godmorgen Norge, og de har strikket lampeskjerm til den lampa du har!", var meldingen jeg fikk av Anne Bente (med bloggen Mrs Bell), ei god venninne. Jeg måtte jo sjekke ut dette umiddelbart.

Jeg som hadde vært på jakt etter den perfekte lampen SÅ lenge, og endte opp med JÄRA fra IKEA. Ble veldig fornøyd med den, men den manglet det lille ekstra, i alle fall i stuen min. Men med et Fat Shady lampetrekk har lampen virkelig funnet sin plass.

Jeg strikket den med Pickles sitt Fat & Happy og etter denne oppskriften. Strålende fornøyd med garnet!

Det som "plager" meg littegrann er at den ikke er fullt så fin i mørket, og den stjeler en del lys. Min bedre halvdel liker den ikke etter kl 18 når det blir mørkt ute... Hva synes du? Alt i alt er jeg veldig fornøyd, bare litt tilvenning som må til på kveldene:)

30 kommentarer:

 1. Jeg synes den ble superfin! Kunne gjerne tenkt meg en sånn her og :)

  SvarSlett
 2. Kjempekul! Har skikkelig lyst på ein slik ein sjølv :) Ser kva du meinar når det blir mørkt, men den er så kul at eg ikkje hadde brydd meg ;)

  SvarSlett
 3. Veldig fin i dagslys, men jeg er nok litt enig med halvdelen din :)

  SvarSlett
 4. jeg synes den var kjempefin, lamper er jo ikke bare lys - men pynt også :)
  Klem Christel

  SvarSlett
 5. Syns den var kjempelekker! Om den ikke gir så godt lys om kvelden, er ikke det en perfekt unnskyldning for å kjøpe en til lampe? ;)

  SvarSlett
 6. Ble kjempefint!! Likte fargen du hadde valgt - den gjorde seg som lampeskjerm. Det kompenserer for at den gav litt dårlig lys på kvelden ;)

  SvarSlett
 7. Så stilig det ble!
  Jeg likte den - både før og etter kl 18.00 :)

  klem

  SvarSlett
 8. Kjempefin! Nesten så jeg vurderer en stålampe altså. Var stor forskjell på natt/dag ja. Litt artig det og? :)

  SvarSlett
 9. Du, den lampa vart jo kjempe fin!! :) Og om den gir litt mindre lys er vel det bare litt meir romantisk?? ;) hehe... Men, eg er for så vidt enig, den var finast i dagslyset. Jammen meg greit at det nermar seg lysare tider, då er den jo heilt perfekt!! :)

  God helg, Siren!

  SvarSlett
 10. Den lampa var virkelig kjempestilig, men jeg er enig i at den var finest i lyset. Så fin at jeg ville beholdt lampeskjermen uansett :)
  Men jeg lurte på en annen ting...den Cable Yoke Baby Jacket'en som du strikket med dobbel tråd, hvordan fikk du til fargesjatteringen så bra? Vil det ikke bli veldig spraglete når du bruker dobbelt av den garntypen? Jeg tenker strikke en sånn jakke nå, men skjønner ikke helt hvordan du løste dette "problemet". :)
  God helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke:) Den fargesjatteringen er stort sett tilfeldig. Men der jeg følte at forskjellene ble for store over for lange perioder, klippet jeg bort av det ene garnet, slik at jeg endte opp med to garnender som passet hverandre bra. Skjønner du hva jeg mener? Den blir nok fin uansett hva du velger å gjøre:) Lykke til!

   Slett
  2. Ok, takk for svar. Da skal jeg prøve å strikke en sånn jakke. Er veldig ny på strikkefronten, så da er det jo så fint med inspirajon og hjelp fra en så flott strikkeblogg :o)

   Slett
 11. Tak for besøget på min blog, dejligt med nye gæster! Dejlig blog du har her! Og sikke en FANTASTISK lampeskærm, jeg er vild med den. Pickles er så cool :-)

  SvarSlett
 12. Så stilig lampeskjerm! Jeg har heklet en lignende en gang:) Utrolig mye fint i bloggen din!!

  SvarSlett
 13. Veldig lekker er den! Du kan jo bare tenne litt ekstra med stearinlys på mörke kvelder;-)

  SvarSlett
 14. Wow! så flott idé. Den ble lekker slik!
  Ønsker deg ei god ny uke
  Nyt resten av kvelden
  Klem Tonje

  SvarSlett
 15. oi den var kul,kjempefin,likte den VELLLLLLDI og ikke minst de andre stakene også:) ha en fantastisk fin dag fine du:)

  SvarSlett
 16. Utrolig lekker i dagslys, men jeg er enig at den ikke var like stilig i mørket.
  Lysestakene derimot - wow, de var lekre de! :-)

  SvarSlett
 17. Jeg synes den var flott. Jeg velger for mange ganger det som er fint for øyet og gjerne ikke så praktisk. :))

  SvarSlett
 18. Den ble skikkelig tøff, men skjønner godt hva du mener med at den stjeler litt for mye lys :-) Artig vri på lampeskjerm da ;-)

  Ha en fin søndag - klem Siv

  SvarSlett
 19. Det vart ein flott lampeskjerm! Eg har strikka mine lamper også, og er heilt eining at dei er best i dagsljos, og garnet stjel mykje ljos når ein nettopp treng ljos frå lampa. Løsninga hjå oss vert å gjere dei nye skjermane til "sesongskjermer", i mørketida kan dei vere av, og så kjem dei på når ljosbehovet vert mindre..
  Lukke til med ljos og mørke!

  SvarSlett
 20. Fiiin den ble vennen!! Kjempe flinke deg:)
  Gleder meg til å se deg snart!!
  Smask

  SvarSlett
 21. Så kuul den blei. Digger det garnet! Det var så kjekt å snakke med deg sist og me skal nok få det minst like kjekt på torsdag :-) Gleder meg. Sjåast :-)

  SvarSlett
 22. Så fantastisk flink du er, kjempestilig lampeskjerm!
  Så kjekt å treffe deg på torsdag, gleder meg til neste gang :)

  klem,
  Mari Ann

  SvarSlett
 23. Utrolig lekker skjerm! Sånn en kunne jeg godt tenke meg også :)

  SvarSlett
 24. Likte lampe skjermen din veldig godt! Så jeg nominerte deg i Håndlaga 2012 konkuransen og ser i dag at du er en av finalistene i kategori hjem. Grattis og lykke til! Jeg har stemt på deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk! Det visste jeg jammen med ikke:) Utrolig stas!:)

   Slett
 25. Kjempestilig lampe! Og en lekker tapet du hadde bak :-)
  Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min! Har kikket på bloggen din i dag, og synes du lager utrolig mye fint! Gleder meg til å følge med videre! :-)

  SvarSlett