søndag 12. august 2012

Vakre Elvira!


Til tross for bloggtørke en stund, har jeg altså ikke sluttet og strikke. Det strikkes jevnt og trutt, men av og til får bloggen en lavere prioritet. Sånn er det bare. Så når jeg da får blogglyst igjen, er det jo kjekt å ha litt å vise frem!


Denne Elivra kjolen av Sanne Bjerregaard har være på favorittlisten på Raverly i en evighet, og er en gammel kjenning for mange av dere. Kjolen er så nydelig at jeg kunne ikke lengre dy meg. Uten en bestemt mottaker satte jeg igang.

Kjolen er lettstrikket, og mønsteret enkelt å huske. Ei venninne av meg synes den så så avansert ut, men det er den altså ikke. Rettstrikk og kast, det er det det går i! Kan absolutt anbefales.Jeg strikket det i Drops Alpakka, et garn som stadig byr på utfordringer. Simpelten elsker fargene, men strikker så utrolig ujevnt. Trikset har blitt og vaske plagget i Milovann når jeg er ferdig, for så å tørke det flatt. Da blir ikke resultatet så gale likevel.

Knappene på baksiden fant jeg i knappesamlingen min. Et must med ei knappegal datter. Kjøpte disse på Etsy for en stund tilbake.


Ønsker dere en riktig god uke! Og til venner og kjente - det går an å ønske seg denne kjolen!:)

35 kommentarer:

 1. Den så kjempefin ut! Likte modellen og fargen du strikket i! Må se på linken din..ikke det at jeg er arbeidsledig akkurat, men godt å ha prosjektene klare:))
  klem;)

  SvarSlett
 2. Den var helt aldeles nydelig!!! En av de fineste Elviraene jeg har sett, faktisk. Fargen var helt herlig, og knappene var bare prikken over i-en.
  Kjempeflink er du!

  SvarSlett
 3. Den var superfin og nydelig farge. ;-)

  SvarSlett
 4. Elvira er og blir nydelig! Jeg har også oppskriften liggende.....
  Kjempefin farge du har valgt☺

  SvarSlett
 5. Elvira er nydelig! Har laga den eit par gonger sjølv, og den er veldig kjekke å strikka! Kanskje eg må laga ein igjen... :)

  Og, knappar er supert leketøy! ;)

  SvarSlett
 6. For en nydelig kjole! Garnet, fargen, knappene - ja, absolutt alt stemte:) kjekt å se deg tilbake igjen også:)

  SvarSlett
 7. Den ble lekker! Har oppskrifta på den liggende, men har enda ikke strikket den. Men ble fristet nå! Nydelig farge, og de morsomme knappene frisker opp. Søt, altså! At du klarte å ikke strikke den til dattera di?? Heldige mottager!

  SvarSlett
 8. Den kommer nok på pinnene etterhvert som lillefrøkna her vokser:) Herlig farge! Det blir en heldig mottaker etter hvert... (...og enig med deg, jeg synes at både vask og damping hjelper på ujevnheter!)

  SvarSlett
 9. NYDELIG kjole :) Jeg har også hatt denne på ønskelisten en god stund, men har ikke kommet til den enda. Takk for fin inspirasjon :)

  SvarSlett
 10. Så nydelig!
  Kjolen ser svært innvikla ut - godt å høre den er enkel, mulig jeg må prøve meg på en også :)
  Søte knapper også.

  SvarSlett
 11. Nydelig kjole! Knappen passet perfekt :)

  SvarSlett
 12. Nydelig farge på den kjolen!
  Knapper får man aldri nok av. Særlig ikke den typen som ser ut som godteri ...

  SvarSlett
 13. Kjempefin kjole! Har den på pinnene sjølv, men gjekk litt lei så tar litt tid å få ferdig.Men berre elskar mønsteret! :)

  SvarSlett
 14. Så fin, og nydelig farge!
  Bloggtørke her og, men nå begynner jeg å virke igjen. Også strikkelysten er på vei tilbake og nå trenger jeg et høstprosjekt!
  :-)

  SvarSlett
 15. Så nydelig, tror jammen jeg må legge denne på lista mi også.

  Hadde nok vært lekker på min lilleMille!

  SvarSlett
 16. Nydelig kjole!:)
  Tenkte kanskje lage en selv, til en venninne som skal ha en liten jente, og lurte på om den kommer i mindre enn 1. år, før jeg kjøper den?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne Marthe! Minste størrelse er 1 år, men det er en veldig lårkort variant dette her som passer fra ca 6 måneder. Selv strikker jeg aldri gaver mindre enn 6 måneder - de vokser jo ut av det fortere enn de får hatt det på seg:) Vil absolutt anbefale dette som en barselgave! Lykke til:)

   Slett
 17. I just love this. So pretty, one little girl is going to look so beautiful in this gorgeous dress! I'm sure the technique itself isn't difficult, but getting the sequence right on every row can't be that easy! Well done!

  SvarSlett
 18. Oj, vilken fin klänning! Och härlig färg!

  SvarSlett
 19. Å, så fin den var! Legger den til i kø på Ravelry... Takk for tipset :-)

  SvarSlett
 20. Å denne kjolen er så fin, må prøve meg på en slik. Men virker så avansert med engels oppskrift, tror du den er "enklere" på dansk?

  Nydelig farge du har valgt!!

  SvarSlett
 21. Nydelig! Har sett på den mange ganger. Må nok strikke den etterhvert jeg også :)

  SvarSlett
 22. Veldig fin! Ser ikke noen ujevnheter jeg ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 23. Kejnner igjen det med å ha ting på favorittlsten i evigheter før de strikkes. en av tingene i køen min er faktisk elvira :) Har lekt litt med tanken på å strikke den i Holst i det siste, men... en eller annen gang ;)

  god helg :)

  SvarSlett
 24. Nydelig kjole! Takk for inspo, blir plutselig produsert en slik hos meg :)

  SvarSlett
 25. Den kjolen ble alldeles nydelig, jeg strikket min i grønn WM, dessverre for liten nå, kanskje det blir en ny... Du har så mye fint i bloggen din, jeg har lagt den til på min blogg! Ha en flott helg!

  SvarSlett
 26. For en utrolig nydelig kjole :) Nydelig farge ikke minst.

  SvarSlett
 27. Nydelig kjole! Brukte du oppskrift på engelsk eller dansk? Jeg har kun strikket etter norske oppskrifter, og gruer litt for å prøve noe annet :/
  Men har VELDIG lyst til å strikke denne kjolen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg brukte den engelske oppskriften. Etter at jeg våget å strikke engelske oppskrifter er det faktisk vanskelig å gå tilbake til norske oppskrifter. Når du har lært forkortelsene er engelske oppskrifter mye mer "to the point" og detaljerte enn norske, så det kan absolutt anbefales. Og dette er en enkel oppskrift:) Lykke til! Hilsen Siren

   Slett