onsdag 13. februar 2013

Traveller's hat til mannen


Der fikk mannen seg endelig et plagg, første plagget siden jeg ble bitt av strikkebasillen for 4 år siden. Nesten litt dårlig gjort, for han har vært nederst på prioriteringslisten. Egentlig merkelig, for han er  svært så takknemlig for denne lua, og har gått med den hver dag siden overrekkelsen. Nesten så det gir mersmak på flere mannsplagg! 


Valget falt på Traveller's hat av Sue Jackson, for synes han kler baggy luer. Han ville gjerne ha ei lue som absolutt ikke klødde eller stakk, så garnet jeg har brukt er Drops Merino Extra Fine. Dette garnet er litt tynnere enn det som anbefales i oppskriften, så med litt matematikk la jeg opp 10 ekstra masker. Resultatet ble perfekt, og lua passer både hans og mitt hode.


Mannen er ganske kamerasky, så bildene måtte jeg fikse helt selv. Som Monstermønster poengterte for ikke lenge siden, skal det mye til for at sånne lue bilder blir bra... Så enig så enig. En føler alt ser rart ut. Heldigvis fikk jeg god hjelp fra ei blid go'jente!:)

30 kommentarer:

 1. Synes du fikset bra bilder! -alltid kjekt med en blid hjelper!

  SvarSlett
 2. Så flott lue og ikke minst, herlig bilde av deg og lille solstråla! Ha en fin torsdag hos dere!

  SvarSlett
 3. Fin lue og, ikke minst, herlige bilder:-) Jeg har strikka denne lua til meg selv - en favoritt! Den enkle strukturen gjør den fin til begge kjønn - og sånt liker vi:-)

  SvarSlett
 4. Stilig lue! Synes bildene ble kjempefine jeg, men så hjelper det med to flotte damer som modell også da :)

  SvarSlett
 5. Så tøff lue! Drops Merino Extra Fine er alltid det beste luegarnet, både for store og små luer :-)

  Ellers må jeg få si at jeg er utrolig glad for at du strikker og blogger igjen. Det er så fint å klikke seg inn på bloggen når det er nye og spennende innlegg å lese! Tidligere har jeg sett gjennom arkivet ditt flere ganger, og funnet masse fin inspirasjon til nye hekle- og strikkeprosjekter. Jeg er med andre ord en fast følger, og gleder meg på enda flere innlegg utover vinteren :-)

  SvarSlett
 6. Herlige bilder :) Hr også laget ett av de første prosjektene til mannen siden jeg begynte å strikke for alvor for ca 4 år siden, men her falt valget på Mariusgenser (og så blir det nok leeenge til et strikkeplagg kommer hans vei igjen ;))

  SvarSlett
 7. Veldig fin lue, den kledde deg også godt:) Jeg har strikket luen i et annet garn, men tror jeg skal prøve et eksemplar i Drops Merino slik du har gjort. Det er merkelig hvor tiltak det er å strikke til menn, mannen min ønsket seg ullsokker leeeenge, men siden jeg aldri tok oppdraget tok mamma saken i egne hender og sendte et par i posten. Nå er det mariusgenser på ønskelisten, og det oppdraget skal jeg ta! ;)

  SvarSlett
 8. Sånn har vi det også - den mest takknemlige for strikkeplagg er aller lengst ned på prioriteringslista. Lua var kjempefin!

  SvarSlett
 9. Kjempefin lue! Må legges på minnet. Fine bilder og det siste bilde var bare et herlig blinkskudd!:)) God helg til deg:)

  SvarSlett
 10. Tøff lue!
  Så herlige bilder :)

  God helg,
  klemღ

  SvarSlett
 11. Så fin!! Denne på på lista, ser jeg ;) Finfin søndag til dere!

  SvarSlett
 12. Tøff lue!!
  Og finer bilder :)

  SvarSlett
 13. Fin lue! Heldig mann, den hadde min også likt godt.

  SvarSlett
 14. Absolutt fine bilder dette! Gøy å se at det er flere menn som lider, jeg bor sammen med en som takknemlig bærer lue og votter strikket av meg, de er i bruk hver eneste dag og han trygler om reparasjon når tilstanden på plaggene blir for ille. Mål for 2013: flere plagg til ham!! :)

  SvarSlett
 15. Kjempefin lue og bilde :) Kanskje jeg skulle ha strikket denne til min kjære. Takk for masse fin inspirasjon og flott blogg :)

  SvarSlett
 16. Så utrolig tøff! Den vil jeg også strikke :) Hvilke farger har du brukt her? Kjempeinspirerende blogg, strikker babydress fra sandnes nå, etter å ha kommet over bloggen din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! Så koselig å kunne inspirere:) jeg har brukt beige og blå:
   http://www.garnstudio.com/lang/no/visgarn.php?garn=MerinoExtraFine
   Hvis du klikker på denne linken tror jeg det må være fargene som heter lys beige og gråblå eller jeansblå. Vanskelig å se ut i fra disse bildene, men det blir nok fint uansett hvilken blåfarge du velger! Lykke til:) Hilsen Siren

   Slett
  2. Takk for svar :) Nå er jeg i gang, men, jeg synes den blir vid jeg, jeg la først opp 88 masker, som jeg så på oppskriften, men syntes den virket for vid, så jeg rekket opp og la opp 98 masker, men nå synes jeg den virker alt for vid igjen.Jeg brukte pinnestr. 3,5. Kan jeg spørre hva du brukte av antall masker, og pinnestørrelse? Din ser veldig fin ut, så vil gjerne at den skal se slik ut ;) På forhånd takk! :D
   Hilsen Rannveig

   Slett
  3. Hm... Jeg la jo opp 10 masker ekstra for å kompensere for et tynnere garn. Men jeg strikker jo velig stramt, og treffer sjeldent strikkefastheten. Kanskje du skal prøve å legge opp 84 masker i stedet for? jeg strikket den på P nr 3,5 på vranborden, og gikk over til p nr 4 på mønsteret. Jeg strikket den på 40 cm lang rundpinne, og da gikk det akkurat i forhold til masker, altså kjæresten var spent på om den ble for liten. men den er jo veldig strechy da! Heller for få masker enn for mange:)

   Slett
  4. Takk for svar! :D Kjempesnilt av deg. Jeg ser jeg har skrevet for vid med 88 masker, men jeg mente såklart at den virket for liten... ;) Nå prøver jeg 88 masker, og strikker rimelig stramt da jeg har sett at den er veldig stretchy. Spent på å se etter noen striper hvordan dette blir! :)

   Rannveig

   Slett
  5. Håper det blir bra til slutt! Det kan også være en ide og legge på et par runder på hver farge, igjen for å kompensere for garnet som er tynnere enn det de anbefaler i oppskriften:)

   Slett
 17. Stilig lue! Det ser ut som at alle andre har oppdaget denne for lengst - den var ny for meg. Her i huset stiller husfar bakerst i køen når det gjelder strikkeplagg. Kanskje på tide å brette opp ermene og strikke en slik lue til ham. Takk for inspirasjon! :)

  SvarSlett
 18. Så flott luen ble! Jeg strikket den til meg selv tidligere i rødt, men jeg mistenker at det blir flere etterhvert!
  Og så mye annet hærlig du lager! Jeg falt spesielt for Bloomsbury'en lengre ned her :) God helg!

  SvarSlett
 19. Hvor er den bare fin. Den klæder sandelig også dig fint så du kan godt strikke en til dig selv også!

  SvarSlett
 20. Har så lyst til å strikke den luen, men skjønner ingenting av engelske oppskrifter.. er det rett, vrang på første stripen. Og deretter en runde rett og en runde rett og vrang på resten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei! På første stripen er det vrangbord, og på de andre stripene er det en omgang med rett og vrang, og neste omgang med bare rett. Håper dette ga mer mening:) Lykke til!

   Slett
 21. Takk for svar, nå skal det strikkes lue :)

  SvarSlett
 22. Fantastisk lue både til han og henne... Og garn har jeg faktisk klart! Men jeg må ha det litt inn med teskje... Hva gjør du helt på slutten? Feller du av noe før du snurper det sammen? Eller trer du tråden gjennom alle maskene uten noe felling? Og du... Kjempefin blogg med masse fine bilder;)

  SvarSlett
 23. Kjempe fin lue! Mye fint på bloggen din :) Takk for titten
  Ønsker deg en flott helg,
  Mvh
  Marianne

  SvarSlett