mandag 11. februar 2013

Ugler til tantes jente!


I går ble niesen min døpt, og da følte tante det passet seg med en strikket gave. Jeg vet at søsteren min elsker uglegenseren til Hedda, så valget var relativt enkelt. Jeg strikket Owlet av Kate Davis i størrelse 1 år. Den er strikket i Dale Cotinga i en skitten mint farge som jeg liker utrolig godt.

Justeringene jeg gjorde denne gangen var å ikke øke med fullt maskeantall på armene. Jeg droppet den siste økningen (2 masker i hver arm) siden man allerede på første runde i sammenstrikkingen av armer og kropp skal felle 8 masker. Det var kanskje ren latskap som gjorde at jeg falt for fristelsen av å bare felle 4 masker i stedet. Armene ble i alle fall vide nok selv om jeg droppet denne økningen.


Som jeg har sagt tidligere er denne genseren utrolig lett å strikke, en ren fornøyelse. Det går så utrolig fort, og jeg gleder meg til å komme i gang med uglene. Det som nesten tar lengst tid er påsyingen av knappene. Og knappejakten, ikke minst! Jeg brukte 2 timer i 3 butikker for å finne disse knappene! Men skal det være så skal det være, jeg gir meg ikke før jeg finner noe jeg liker:)

Fride, som niesen heter, ble i alle fall godt døpt, og søsteren min veldig fornøyd med gaven. Gleder meg til å se genseren i bruk, selv om det enda er liten stund til.

Ha ei fin uke!

16 kommentarer:

 1. Åååå for en fin genser !
  Gjorde seg med knappeøynene !

  SvarSlett
 2. Nydelig genser. Kan tenke meg at den blir brukt mye :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin genser, det er så kult med ugler! Tror nesten jeg må prøve meg på dette mønsteret:)

  SvarSlett
 4. Den er bare SÅ fin den uglegenseren! Og "skitten mint" er en favoritt her også... Står høyt på listen!

  SvarSlett
 5. Nydelig genser! Den er e favoritt her også :) Og som du sier, en drøm å strikke.
  Og Bloomsbury genseren i innlegget under... *smask* Falt helt pladask for den, og den er notert på min (lange) liste :)

  Ha en fin mandag
  Klem

  SvarSlett
 6. Skjønn kjønn genser! Den ryket plutselig frem i køen. Så har jeg av en elelr annen grunn missa forrige innlegget ditt - er det mulig?? GRATULERER SÅ MASSEMASSE!!!Håper formen er bedre! Det er noe herk disse svangerskapa, men jøss så fint det blir etterpå :)

  SvarSlett
 7. Helt nydelig genser! Rundfelling er det beste til småttiser uten brede skuldre:-)

  SvarSlett
 8. Så søt genser! Gjør seg virkelig med knappeøyne, selv om det er litt arbeid å få de på:-) Tror nok jeg må strikke en slik genser jeg også... ;-)

  SvarSlett
 9. Nydelig genser. Jeg liker godt uglegenseren og blir stadig minnet på hvor fin den er, for det er jammen mange som strikker den :) Heldig mottaker!

  SvarSlett
 10. For en nydelig genser, kan skjønne at ho ble fornøyd med den :-) En veldig bra og inspirerende blogg du har - en av de beste. Alltid et nytt strikkeprosjekt etter å ha vært innom her :-) Silje H-Reve

  SvarSlett
 11. Hei! Dette er den eneste strikkebloggen jeg har funnet der jeg praktisk alt liker ALT du gjør! Selv ble jeg bitt av basillen for åtte år siden, og det har gått noen garnnøster siden da ;-) fikk masse ny inspirasjon da jeg oppdaget bloggen din i går kveld - tusen, tusen takk! Gleder meg til å følge deg videre :-) god helg, hilsen fra Eline (25)

  SvarSlett
 12. Åh, dette må må må jeg lage til min lille Alba! Ånei, enda et prosjekt i kø.. Puh... :) Siren - du lager så mye inspirerende og fint!

  SvarSlett
 13. Både Bloomsbury og denne er helt nydelig!

  SvarSlett
 14. Kjempefin genser! :) Vet du om jeg finner denne oppskriften på norsk noe sted?

  SvarSlett