søndag 2. mai 2010

Høstvest i knæsj og pastell

Påskeprosjektet mitt er ferdig - endelig. Første gang jeg var innom Pickles bestemte jeg meg for at høstvesten, den skulle strikkes. Falt pladask med en gang jeg så den. Men som en nybegynner skjønte jeg tidlig at dette ikke kunne strikkes før jeg hatt fått litt erfaring... Og det er jeg glad for at jeg bestemte meg for - hvis ikke hadde nok strikkemotet blitt revet bort ganske så kjapt! Jeg brukte en kveld, en natt og en morgen på å finne ut hvordan mønsteret skulle strikkes - og det er fremdeles ikke riktig... Shit happens - det ser greit ut enn då!

Så etter 9 måneder i strikkedillaens verden bestemte jeg meg - nå var det påske og høstvesttid. I mitt hodet i alle i disse månedene skulle grunnfargen til høstvesten være grå, med noen friske, litt kule farger i øvre del. Men når jeg da har 5 minutter på meg i strikkebutikken (KRISE! Jeg bruker ofte 1 time!), endte jeg altså opp med dette; knæsj rosa og pasteller... Ikke meg i det hele tatt, men jammen ble det en fin fargekombinasjon! Så valget angres ikke:)

Og det undes jeg ofte på - hvorfor alltid et prosjekt ser helt annerledes ut før man starter på det? Jeg tror ikke det har skjedd en eneste gang at strikkeprosjektet mitt er blitt slik det i utgangspunktet har sett ut i mitt hode. Muligens fordi strikkebutikker byr på så mange fristelser:)

Høstvesten er strikket i pinnenr. 3 i stedet for 3,5, Drops Alpakka, og i str. 1 år. Det at jeg valgte å gå ned et hakk på pinnenr gjorde at vesten sitter som et skudd nå, men kan også vokses i pga lengden, og vil derfor passe til sommeren - heldigvis! Jeg ELSKER den!

18 kommentarer:

 1. Kjempefin! Og en fantastisk fargemobinasjon! Har skrevet ut oppskriften selv, men den ligger der fortsatt...håper likevel at jeg en dag kan få strikket den! Synes din versjon var ekstra fin, så denne synes jeg virkelig at du skal være stolt av! Nydelig snuppe også:)

  SvarSlett
 2. Kjempe fin vest:-) Og flotte farger. Skjønner godt at du er fornøyd:-)

  SvarSlett
 3. Kjempefin vest asså! Den er så artig å strikke, så jeg tror jammen jeg må strikke en til jeg!
  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 4. Nydelig vest og kjempe skjønn modell :D

  SvarSlett
 5. NYDELIG!Og så lurt å strikkeden litt ekstra lang, jeg er helt håpløs på å strikke vester som er litt knappe lengden...

  SvarSlett
 6. Skjønnas! Og fin vest også :)

  SvarSlett
 7. Helt nydelig vest, både i farger og modell :) Har sååå lyst å strikke denne vesten. Får satse på en til høsten jeg kanskje :)

  SvarSlett
 8. Den ble helt herlig! Skjønn lita tulle du har! Jeg falt for den vesten jeg også, så jeg har strikka to stykk. Uten mottaker. Jeg bare måtte strikke de!!! =P

  SvarSlett
 9. Kjempefin vest, og nydeleg lita jente :D

  SvarSlett
 10. Denne var veldig fin! Som alt det andre du strikker. Veldig fin blogg du har.

  SvarSlett
 11. I love your blog, you have beautiful work! Your baby is very cute I also knit for my baby. Your fabrics are very verbose.
  Greetings from Montevideo, Uruguay.
  Ximena

  SvarSlett
 12. jeg elsker bloggen din, har du vakkert arbeid! Babyen er veldig søt jeg også strikke for barnet mitt. Dine stoffer er svært detaljert.
  Hilsener fra Montevideo, Uruguay.
  Ximena

  SvarSlett
 13. Hi! And thank you so much! Not very often I get feedback from Uruguay:) I actually used yarn from Uruguay on my "En rosa drøm" project - loved it:)

  SvarSlett
 14. Så hyggelig at du vil være med på min give-away :) Og denne vesten var utrolig fin! For ikke å snakke om jenta inni vesten :)

  SvarSlett
 15. Kjempe nydelig vest!
  Tror nesten at jeg må lage en slik også :)
  Takk for inspirasjon!
  Stine

  SvarSlett
 16. For en nydelig vest! Disse fargene var jo bare fantastiske sammen! Du lager jammen mye lekkert, håper det er ok at jeg legger meg til som følger av bloggen din?

  SvarSlett