tirsdag 22. juni 2010

Marius for liten, Marius for stor!


Dette er en hyllest til bestemor - hun er helt fantastisk og jeg setter utrolig stor pris på henne! Og vi deler samme lidenskap: Strikking:) Hun lærte meg å strikke når jeg var 6 år, og hun er virkelig en mester!

Til tross for sine 87 år strikker hun fremdeles i bøtter og spann. I fjor strikket hun 9 Mariusgensere til barnebarn og oldebarn. Og hun fortsetter i år! Ikke bare Mariusgensere, men babytøy, kjoler til oss jentene osv. Vi er utrolig heldige!

Tenkte det var på tide å gi henne litt plass på bloggen min, og har i tillegg tatt oppfordringen fra Monstermønster på alvor - plagg "in action":) Bildene øverst er fra i fjor påske, og det nest øverste er av meg og søsteren min. Bildene nedenfor er dåpsgaven til Hedda - samme Mariussett som til resten av familien:) Fortsatt litt for stort, men til neste år skal jeg nok få publisert noen bilder hvor genseren og lua er i bruk. Og dette kommer til å bli brukt flittig! Akkurat som jeg bruker mine plagg rett som det er:)

23 kommentarer:

 1. Skikkelig fine mariusgensre, liker fargene:)

  SvarSlett
 2. Hva er vel bedre enn å få Marius i gave?! Heldig!

  SvarSlett
 3. så hyggelig gave Hedda fikk,utrolig snil bestemor du har:)

  SvarSlett
 4. Kjempe fine klær og flott blogg. Takk for koselige kommentarer i min blogg

  SvarSlett
 5. Mariusgenseren er bare såååå nydelig, og nå fikk jeg ekstremt lyst på en i hvit jeg også. Har en marius i damemodellen med rett og vrang bole i den "tradisjonelle" blåfargen, men hvitt er jo så delikat. Friste friste. Morsomt med action bilder :D

  SvarSlett
 6. Mariusgensere´ne var nyyydelige. Fikk nesten lyst til å strikke maken.

  Jeg hadde også en slik farmor som du. jeg strikket allerede fra 5-6 års alder takket være henne. Min farmor døde dessverre tidlig, men jeg tenker stadig på henne når jeg sitter og koser meg med strikketøyet. Nyt at du har din bestemor her enda :-)

  SvarSlett
 7. Ingenting er så fantastisk som en strikkebestemor! Jeg har ei sånn jeg også, og heldigvis har dette gått i arv, noe jeg er evig takknemlig for! Nydelige gensere og ellers en fin og inspirerende blogg som jeg følger med stor glede :)

  SvarSlett
 8. Mariusgensre er herlige :-) Broren min og jeg hadde blå da vi var små, og jeg var kjempemisunnelig på nabojenta som hadde
  hvit :-P

  Så fint at bestemoren din fortsatt klarer å strikke, og at dere deler den interessen :-)

  Ha en flott kveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 9. Fantastiske gensre :) Heldigen som har en slik flink bestemor :)

  SvarSlett
 10. Så herlig å høre om bestemoren din. Ja, dere er heldige.

  SvarSlett
 11. Så sprek bestemor! Jeg savner min bestemor nesten hver dag, hun strikket masse helt til hun døde (altfor tidlig) for snart 4 år siden... Hun fikk faktisk aldri oppleve at jeg selv ble VELDIG strikkegal:) Bare heklet frem til i fjor jeg.... Du er heldig, koselig med en hyllest til henne!

  SvarSlett
 12. Utrolig lekkert gjennomført. For en dyktig og snill Bestemor du har.

  SvarSlett
 13. Herlighet for noen flotte gensere!! Så heldige dere er! Og, bildene....de er jo bare krona på verket! Oh, Lista-Lista!!! Alt i alt ett fantastisk innlegg, som jeg er enig i at bestemoren din fortjener!:)

  SvarSlett
 14. Så flotte gensere - og spreke bilder :D
  Veldig fint med hvit som hovedfarge også.
  Og så koselig med tråd til ære for bestemor da! Har selv en kjempefin genser som mormor har strikket - vi er heldige som har sånne bestemødre!

  SvarSlett
 15. Så flotte gensere. Det må være lykken og fortsatt strikke i en slik alder. Håper vi og klarer det. Ha en fin helg

  SvarSlett
 16. Så fine! Jeg elsker Marius-genserene og de er fantastisk kule uansett fargekombinasjoner, synes jeg. Selvom man strikker selv, er det like (om kanskje enda mer) stas å få hjemmestrikk i gave. Spesielt fra varme, gode bestemorhender.

  Nå er helga her igjen - måtte den bli fin!

  Hilsen fra Kaja.

  SvarSlett
 17. Hei! Så flotte marius'er! Det var min farmor som lærte meg å strikke også, er så flott hvordan lærdom kan gå i arv:-) Hvilken oppskrift er det du har brukt? Klem og ha en fin dag!

  SvarSlett
 18. Koselig innlegg! Disse genserne er nydelige :-) Så fint å dele interessen med bestemor!

  SvarSlett
 19. Så flotte gensere! Din bestemor imponerer. Ligger en liten hilsen til deg inne på min blogg.. :) Ha en strålende fin dag!

  SvarSlett
 20. Heisann! Skal strikke genser, men lurer på hvilken størrelse. Hvilken har du brukt her på dere ? Har en med rundt mønster nu i medium, men den e litt før stor. Og er det det tradisjonelle mønsteret du har brukt ?

  Hilsen Christel

  SvarSlett
 21. Kjempe fine marius klær bestemora di strikker til deg, du er heldig:-)

  SvarSlett
 22. Nydelige mariusgensere!! Tenkte jeg skulle få strikket en hvit mariusgenser til meg selv, men det mønstre jeg har er genseren så "posete". Mariusgenseren du har er veldig fin fordi den er "tight". Hvilket mønster er disse strikket fra? Mange fine bilder på bloggen din ;-¨)

  Hilsen Ann-Mari ann_mari_westvik@hotmail.com

  SvarSlett
 23. Fantastisk blogg du har, blir super inspirert :) Ha en fortsatt god helg :)

  SvarSlett