mandag 16. august 2010

En strikkers bekjennelse, og et godt tips!

Jeg har nå strikket i godt over et år. Og jeg føler jeg begynner å få dreisen på det. Men jeg skal være ærlig. Det er noen ting jeg ikke tør å gi meg ut på (flette- og knutestrikk), og det er noe jeg bare ikke får til. Og det er sistnevnte som har vært til stor frustrasjon det siste året! Det gjelder altså siste delen av strikkingen, nærmere bestemt sammensying av sømmene. Jeg er rett og slett helt håpløs. Er det bare meg? Jeg synes jeg har strikket de flotteste plagg, helt til jeg syr sammen sømmene. Da er det hull både her og der, og jeg holder på å gi meg over hver eneste gang. Jeg sørger altså for at dette IKKE vises på bloggbildene mine:)

Som mange vet, har jeg ei bestemor som er et strikkegeni. Og jeg var heldigvis i Farsund da jeg skulle sy sammen siste kjekkasgenser. Jeg dro ned til henne i all hast i håp om at hun kunne lære meg trikset. Og det kunne hun:) Tingen er altså attersting! Hun viste, og jeg prøvde, mens hun vred seg i stolen over hvor klumsete jeg så ut. "Jeg kan gjøre det jeg, Siren", "Gi det til meg, da", "Få se hvordan du gjør det - uff...". Hun er herlig:) Men nei, dette måtte jeg bare få lære meg siden hun bor hele 40 mil unna.

Så nå kan jeg altså trikset - sy attersting med plagget rett mot rett. Da blir det knakende bra:)

23 kommentarer:

 1. kor bra at du klarte å knekke koden ;)

  Er dere framdeles på Hareid ?
  Smil fra monika
  som gjerne vil ha litt besøk ;)

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig med deg, det og sy sammen de strikkede delene på slutten er ikke det enkleste og få fint. Jeg liker derfor og bruke rundpinnene mine når jeg strikker og det siste prosjektet mitt er jeg veldig spent på hvordan det blir. Er begynnt på liten kjole som strikkes oppifra og ned, på rundpinner og uten en eneste søm.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Pernilla

  SvarSlett
 3. Det er slet ikke så svært , når man først har fået det lært. Og det er bare så ærgeligt at man har brugt tid på et strikketøj og når man så skal til monteringen, så går det galt og ser sjusket ud.

  Men nu har du lært , tillykke og hurra for din bedstemor :-)

  SvarSlett
 4. Flink du er ;) Ja sammensying er ikke noe kjekt, men det går som regel og med god hjelp fra mammen, så blir det også litt fint...hehe. Må nok ta et tak selv her og lære meg det skikkelig ;)

  SvarSlett
 5. Første gang jeg er innom bloggen din..og her var det masse flott!! Du er nok ikke alene nei, og takk og lov for min snille mamma som har hjulpet meg og lært meg attersting!! Fungerer det:) Stikker nok helt sikkert innom igjen!!

  SvarSlett
 6. Hmmmmm det må prøvest...... må bare finne ut hva attersting er ;0

  SvarSlett
 7. ikke gi opp:) med litt trening så for du det til,husker godt i starten da hatet jeg fletter og slikt men nå går det fort unna,så ikke gi opp så for du det til og det med montering er en ting for seg selv jeg er litt sånn som deg fortsatt:)

  ha en kjempefin uke:)

  SvarSlett
 8. Det er ikke bare bare å montere strikkede deler.

  SvarSlett
 9. Og så må du huske på det at øvelse gjør mester :-) Du har MANGE år med strikking foran deg, og etterhvert blir du flinkere og flinkere til å lese mønster - så det blir nok både fletter og mer til ;-)

  Ha en flott strikkekveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 10. Takk for godt tips! Jeg synes også montering er kjempevanskelig, derfor styrer jeg helst mot raglanfellingsprosjekter slik at jeg slipper det ;)

  SvarSlett
 11. Ja, det er helt tragisk hvordan de sømmene blir! Takk for godt tips, prøver det neste gang (heldigvis kan jeg attersting, men aldri tenkt på å bruke det der:)). Jeg syntes også festingen av trådene mine blir superstugt jeg...

  SvarSlett
 12. Åh hvor jeg kjenner meg igjen. Har å strikket en kjekkasgenser jeg å hatet å montere den for den fine genseren ble ikke så fin med de stygge sømmene.
  Hva er attersting? Kanske jeg skulle søke på youtube å finne en video:)

  Ha en flot kveld

  SvarSlett
 13. Det tar vel ikke lange stunda, så strikker du både det ene og andre;..og ja attersting er tingen:D

  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 14. Er det ikke bare herlig med slike bestemødre! Gøy å oppdage nye sider ved strikkingen!:)

  SvarSlett
 15. Aaaaaa! Er det det som er trikset! Har det nemlig akkurat på samme måte. Alt blir stygt når man syr sammen! Takk for tips :)

  SvarSlett
 16. I agree... Sammensying er ikkje akkurat det kjekkasten... :) Men, då er det jo godt med ei flinke bestemor som i tillegg er eit strikkegeni! :)

  Kanskje eg og må sjekka ut attersting... Drops (garnstudio) pleie å ha kjekke videoar på koss ting skal gjerast, kanskje dei har attersting video? :)

  SvarSlett
 17. Tusen takk for tips! Denne jenta sliter nemlig med akkurat det samme... Jeg må også (som mange andre over her) sjekke litt mer rundt attersting, kanskje finne en video.
  Takk for hyggelig kommentar hos meg forresten :)

  SvarSlett
 18. Ja monteringen er viktig! Bra du har et strikkegeni i familien =) Mye nydelig du viser på bloggen din!!

  SvarSlett
 19. Hei der! Jeg er en forholdsvis fersk strikker, med en veldig fersk blogg.
  Liker bloggen din - finner mye fint som inspirerer!
  Kjenner ikke nettetiketten foreløpig, men - kan jeg klikke og følge bloggen din?

  Hilsen Hilde

  SvarSlett
 20. Hmm, kanskje mine sømmer kan bli fine også da? Takk for tips og kommentar i bloggen min. Ha en flott helg

  SvarSlett
 21. Det er godt å ha pirkete bestemødre! :)

  SvarSlett
 22. Jeg har også brukt attersting i alle år, men har nå gått over til madrassting! Det blir litt mindre klumpete, særlig når man strikker plagg med litt tykkt garn. :) Se her:
  http://www.youtube.com/watch?v=UJU0KRwfzrU

  Lykke til med fletter og knuter; når du først har laget én kan du lage alle! :D

  SvarSlett
 23. Hei:-) Takk for tips!! Sliter med å få kantene fine når jeg skal motere/sy sammen... Skjønner ikke hvordan man kan sy sammen to kanter med attersting når kantene ligger mot hverandre og ikke oppå hverandre..?? hmmmmmm... atterstingene blir jo som en rekke, og hvis den rekka av sting kommer midt i mellom de to kantene som skal syes sammen, vil de jo ikke henge sammen...?? hmmmmm...

  SvarSlett