mandag 9. august 2010

Kjekkas 2 til en stor knupp!Hipp hurra for Irian som fyller 1 år 11. august! Jeg feirer litt på forkant i og med at gaven allerede er overrukket:) Irian får også kjekkasgenser fra Pickles, men i brun versjon. Etter mamma'n sin tilfeldige kommentar på et besøk i mai om at "brun må være den fineste fargen i verden" var ikke akkurat fargevalget vanskelig! Og ikke minst skulle han ha "store knupp" på knappene fra Snella & Petronella. For Irian er ganske stor baby, hehe:) Eller en go'klump vil jeg heller kalle han, som jeg er SÅ glad i!

Til tross for at jeg elsker denne modellen, har den også et par minus. Det er nemlig sånn at armhullet måler 14 cm fra bunn til topp. Ermene er derimot mye kortere i bredden, så det passer overhodet ikke sammen når ermene skal syes på selve genseren. Dette tror jeg ikke mottakerene vil merke noe til, men for dere som har tenkt å strikke denne, hadde jeg kanskje strikket overdelen litt lengre før jeg felte av til ermene. Bare et lite tips...

Og så er det bare så vidt garnmengden holder (denne er strikket i str 2 år)... Jeg hadde gått tom dersom jeg hadde strikket halsbolen så tykk som oppskriften sier. Det er andre gang jeg opplever dette med pickles sine oppskrifter, så til senere kan det være greit å kjøpe inn litt ekstra.

Og til slutt et lite bilde av hjerteknuseren:)

16 kommentarer:

 1. Kjempe fin genser, i en kjempe fin farge. Jeg har blitt helt hekta på brun jeg også :)

  SvarSlett
 2. Sukk! Denne genseren eeeeer så fin!

  SvarSlett
 3. Kjekk genser!
  Så flott at du deler erfaringer med mønsteret. Syns du skal sende lenke til dette innlegget til Pickles, de blir sikkert glad for tilbakemeldinger.

  SvarSlett
 4. Denne genseren ser bare så utrolig deilig ut :o)

  SvarSlett
 5. Flott genser! Brun er en nydelig farge :)
  - absolutt en av mine favoritter.
  Og det tror jeg denne genseren blir også.. hihi..
  Jeg tror jeg må strikke en slik selv en dag!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Herlig genser du har strikket!! Søte knapper...

  SvarSlett
 7. Hipp hurra for bursdagsgutten! Herlig genser!!:)

  SvarSlett
 8. Flott genser og kule knapper! (og for en søt modell da) Greit med info om modifisering av mønsteret også ja.

  SvarSlett
 9. Igjen, utrolig flott genser! Og de knappene er bare skjønne :) Og takk for info på Lenas blogg om ekstra garn til lavendeljakken. Må sende de mail jeg og.

  SvarSlett
 10. Nok en flott kjekkas genser... :O)
  Flott modell, synd at ikke oppskriften er helt optimal på størrelser osv.

  ha en fin kveld!

  SvarSlett
 11. Så fin genser!!

  Hvilket garn brukte du? Det som er nevnt i oppskriften?

  Lyst å strikke denne også jeg - må bli neste strikkeprosjekt :)

  SvarSlett
 12. Hurra for bursdagsgutt! Og så koselig å få hjemmestrikket genser, ihvertfall når den er så fin! Og veldig hyggelig at du vil være med på min give-away! Ønsker deg en flott tirsdagskveld :)

  SvarSlett
 13. Jeg liker den kjekkasgenseren så godt!
  Så flink du er! :)

  SvarSlett
 14. Så fin den ble! Jeg er i gang med kjekkasgenseren i tynnere variant. HAr du noe erfaring med kjekkasgenseren til voksen fra Pickles? Jeg er nemlig halvveis, men den ser ut til at den blir altfor trang! Enda det står at man skal strikke i str som vanligvis brukes OG at det er en trang modell, ser det ut som en xtra small framfor medium. Åh, så kjedelig å rekke opp. Men kanskje greit å gi tilbakemld til Pickles - de har så mye herlig jeg har lyst til å strikke, men kjedelig når garnmengde og str ikke stemmer. Ha en fin helg!

  Kaja

  SvarSlett
 15. Den kjekkasgenseren er så fin! Den har jeg lyst å strikke en vakker dag.

  SvarSlett