tirsdag 16. april 2013

Helt uinteressant!


Det er visst ikke alltid at det en strikker slår an hos mottakeren, og jeg har visst misoppfattet signalene til de grader denne gang (blir nok ikke siste gang!). Etter et besøk hos onkel, hvor hans andre niese hadde et kjempefint hjemmestrikket sjal, var Hedda nesten fornærmet over at dette ikke var hennes... Da fikk jeg blod på tann, og satte igang å strikke et minisjal - fint skulle det også være, med rillestrikk og hullrader.

Da sjalet var ferdig, var det overhodet ikke interessant for henne. Jeg har prøvd alle mulige argumenter for å få henne til å bruke det, men det kommer ikke på tale. Bakgrunnen for at hun hadde så lyst på det andre sjalet hadde altså helt andre grunner - at det først og fremst ikke var hennes. 


Godt var det at denne gangen at det kun var et par timers arbeid som lå bak + et gammelt restegarn. Og så får vi se hva det vil ende opp som; et skapplagg? et dukkeplagg? sjal til mageboeren, som ingen meninger har før om lenge lenge? Time will show:)

25 kommentarer:

 1. Hehe, typisk unger vel? :) Men veldig fint sjal som helt sikkert kommer til nytte på ett eller annet tidspunkt!

  Ha en fin kveld videre :)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Nådeløst som bare barn kan :) Det ser jo bare nydelig ut! Gi det litt tid, så kanskje en dag? :)

  SvarSlett
 4. Ja ha ha ha slik kan det gå. Klart at andre sitt er finere ;) Gleder meg til å se det fine du tryller frem til babyen. Spennende tider!!

  Fint sjal var det uansett!!! Deler du oppskrift?

  SvarSlett
  Svar
  1. Deler selvfølgelig oppskrift på dette:) Starter med 3 masker, og øker i hver side på annenhver pinne. Etter 5 riller strikker jeg 2 runder med hullrader (strikk 2 sammen, 1 kast). Og sånn fortsatte jeg til jeg syntes at sjalet var langt nok - ca 50 cm:)

   Slett
 5. Den erfaringen er du ikke alene om! Jeg har strikket flere plagg til mine kjære døtre som rett og slett ikke blir brukt. Men... jeg kan vel ikke forvente at det slår an hver gang heller. Akkurat nå er det kjekt å ha en baby å strikke til, han protesterer ikke (enda) ;)

  SvarSlett
 6. Ikke alltid at god vilje og et hjerte belønnes med takk. morsomt da hvor bestemt de kan være disse småttisene.
  klemz

  SvarSlett
 7. Superfint :) Typisk de små å få en idé om klærne sine. Kanskje hun ombestemmer seg om et år? :)

  SvarSlett
 8. Hehe :) Med et så fint sjal finner du heldigvis sikkert en annen villig mottaker!

  SvarSlett
 9. Ei bestemt, lita frøken, det der :) Eg er sikker på ho kjem til å ville bruke det likevel - rosa og fint som det er :)
  Lukke til vidare med skatten i magen - så koseleg :)
  Mvh, Kristin

  SvarSlett
 10. Hørtes kjent ut det der :)
  Men JEG synes det var ett nydelig sjal, selv om det sikkert er en mager trøst :o)

  SvarSlett
 11. Det er jo Knallfint!!! Ingen ukjent sak det der forresten......
  Da blir man ekstra glad om de vil ha det man lager! ;))
  Utrolig fint sjal. Hvordan strikker du det?
  Vanlige hullradene bare? Digger det mønsteret.
  Hvilket garn?
  Flotte bilder forresten, fint lys!
  Klem nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nina:) Oppskriften står beskrevet i en kommentar til Frihet over her, utrolig lett altså! Vanlige hullrader ja, med strikk to sammen pluss et kast. Garnet jeg har brukt tror jeg er Sandnes Mini Alpakka på pinne nr 3,5. Bare å sette igang, gjort på 1-2-3:)

   Slett
 12. Hehe, de er noen underlige skapninger, disse smårollingene;-) Har de først bestemt seg så har de bestemt seg! Heldigvis skifter de fort mening så hvis du tar det frem om noen uker så kanskje har hun endret mening? Fint sjal var det nå i hvertfall!

  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 13. Aiai! Sånn er det noen ganger, heldigvis hender det at de skifter mening. Ellers er det jo et supert tilskudd til gavekassa!

  SvarSlett
 14. Nydelig sjal! Får håpe noen andre får bruk for det mer;) Sånn er det noen ganger med bestemte småprinsesser, hehe:) Takk for at du deler oppskrift!

  SvarSlett
 15. Hahaha, de er nå søte disse små prinsessene (og prinsene) våre! :-) Nydelig sjal, bare gi henne tid kanskje hun "plutselig" synes det er fint likevel.

  SvarSlett
 16. Hahaha...de barna, de barna..;)
  Men hvis det er noen trøst så synes jeg sjalet ditt er fint!☺

  SvarSlett
 17. Det er søtt at de har preferanser ;-) Jeg har heldigvis nabobarn som blir lykkelige for hver minste maske, så alle plagg får bein å gå på. Finfin uke til deg. Håper formen din er fin!!

  SvarSlett
 18. Herlig innlegg! :-) Og veldig søtt sjal, da. Kanskje hun vil ha det senere, bare hun får bestemme selv? Er det ikke ofte sånn, da? ;-)

  SvarSlett
 19. Eller en bursdagsgave til en liten venn? Da skal du se at jenta vil ha et sjal hun også ;) det så veldig veldig fint ut, det synes i hvert fall jeg :)

  SvarSlett
 20. Ja, er det ikke typisk! Men hun kan jo skifte mening? Sjalet er i alle fall nydelig.

  SvarSlett
 21. Så fint det var! Og ja, som så mange andre før meg, sier jeg det samme; du er visst ikke alene om den erfaringen.... Har gått på en slik smell noen ganger jeg også....Tror at gullungen skal bli henrykt, men neida! Huff, det er ikke noe gøy, men kanskje noen andre vil bli glad? Nydelig arbeid i allefall!
  ;)

  SvarSlett
 22. Ikke så lett å forstå seg på disse søte små nei ;) Men fint sjal var det!

  SvarSlett