søndag 30. mai 2010

Hjerter i fleng til prinsesse på 5!

HIPP HURRA for Linnea som er 5 år i dag! Hun er plutselig blitt ei stor jente! Tiden flyr virkelig...

Jeg var hjemme på sørlandet forrige uke, og overrakk kjolen da. Tror ikke mamman ante hvorfor jeg i påsken var så opptatt av hvilken størrelse Linnea brukte nå. 6-8 år, svarte hun. Og Linnea fortalte gledelig av favorittfargene var rosa og lilla. Så da ble det lilla:)

Og da kjolen ble prøvd på hadde jeg kjempelyst til å ta bilde av henne i den. Tålmodigheten til en 5-åring er ikke lang, men det ble da i hvertfall 1,5 bilde - et stillestående og ett i farten bort fra kamera:)

Oppskriften er hentet fra SandnesGarn "Smart til barn" nr 0807, og oppskriften heter "Kjole med hals". Jeg har fulgt oppskriften ganske nøyaktig, men fant ut at jeg ville pynte den opp litt med et silkebånd på magen. Det angrer jeg ikke på!

Kanskje også verdt å nevne at første reaksjonen til Linnea var "Mamma, den kløøøør..." Altså bør kjolen KUN brukes over en t-skjorte eller genser, og IKKE rett på huden - det er ikke så populært:)

Ha en fortsatt fin søndag!

17 kommentarer:

 1. Denne var fantastisk fin:-) Skulle ønske jeg hadde en liten jente å strikke til... Får satse på at det kommer noen jentebarn i venninneflokken snart:-)

  SvarSlett
 2. Denne var kjempeflott! Lekker lille farge, og det sløyfebåndet gjorde seg virkelig :)

  SvarSlett
 3. Åh, for en flott kjole!! Nydelig farge, og detaljer! Må si jeg er imponert over denne gaven! Jeg merker at det ikke alltid er like lett å være toppmotivert jo større størrelser jeg strikker:)

  SvarSlett
 4. nydelig,så snil du er:)jeg må nok få i gang en liten produksjon til mine nieser:)

  SvarSlett
 5. Den var jo perfekt i fargen til lille frøken! Veeeldig koselig med hjemmestrikk!Vi skal i barnedåp til gode venner i Sverige, og de ønsker seg hjemmestrikk i dåpsgave. Så her går pinnene varme... Men jeg syns jo det er utrolig koselig!

  SvarSlett
 6. Der ja var den fine kjolen din ferdig ;)

  kjempe fine -- lura litt på om eg skal strikke ein til 5 åringe her og
  Klemma

  SvarSlett
 7. Nydelig!! Heldig jente som får en så flott kjole:)

  SvarSlett
 8. Flott bursdagspresang! Joda, kanskje de klør litt disse strikkekjolene, men det er så bra plagg for småjenter om vinteren. Iallefall sånne småjenter som er pyntesyke og ikke liker ullgensere :)
  Finfin uke til deg!

  SvarSlett
 9. Den var skikkelig fin! Du er så flink!

  SvarSlett
 10. Søt jente med en veldig flott kjole !

  SvarSlett
 11. Kor kjekke du e:) kjempedeilig kjole! ej også fekk lyst på en sann!

  SvarSlett
 12. Nydelig var den! både jenta og kjolen!

  takk for besøket i bloggen min, legg deg til på lista mi, for her var mange flotte innlegg!

  SvarSlett
 13. Fantastisk sød pigekjole, jeg er vild med de små hjerte, der er forneden. Spændende blog du har.

  SvarSlett
 14. Hei! En fantastisk fin kjole. Tror jeg må vurdere denne som bursdagsgave til ei prinsesse på 3 år. En veldig fin blogg du har! Du har laget masse fint!

  SvarSlett
 15. Hei! :) Tusen takk for koselig kommenatr på bloggen min :).
  For en nyyydelig kjole du har strikket. Er det mulig å få oppskriften på denne? Vil selvfølgelig betale for det. Syns det er så kjipt å kjøpe et helt hefte, når jeg bare skal strikke et plagg i det.
  Mvh Hanne

  SvarSlett